stdClass Object ( [id] => 1296002 [title] => Jeliću baš ne idu koalicijski partneri, ali ništa za to. Polako, ali sigurno do Sabora - njegov je moto [alias] => jelicu-bas-ne-idu-koalicijski-partneri-ali-nista-za-to-polako-ali-sigurno-do-sabora-njegov-je-moto [catid] => 452 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Marka Jelića teško je prozvati za neispunjena predizborna obećanja. Prije dvije godine, kada je pobijedio dotadašnjeg HDZ-ovog župana Gorana Pauka, i postao prvi ‘nehadezeovski‘ župan u 30-godišnjoj povijesti Šibensko – kninske županije, novinari su ga pitali što je prva stvar koju će u ponedjeljak ujutro, noć nakon velebne pobjede, napraviti kazao je – ‘Otići ću u vinograd!‘

I zbilja je otišao, ispunio je to prvo predizborno obećanje, praćen foto – reporterskim timom Slobodne Dalmacije – gorepotpisanim i kolegicom Nikolinom Vuković Stipaničev.

Sa sobom je Markan, kako su mu tepali oduševljeni građani koji su ga pozdravljali po Kninu, gradu čiji je načelnik tada bio, ponio škare za lozu. Mi smo ga na to nagovorili, priznajemo, jer nam se učinilo zgodno – ‘Evo čovjeka koji će napokon urediti naš zapušteni politički eko – sustav. Čistit će, plijeviti, rezati... Troškove, viškove, svašta nešto...‘. A Jelić je spremno uzvraćao - ‘A što mislite, možda bi bilo bolje da ja uzmem motornu pilu!?‘

I bilo je to najkrvožednije što je novi Šibensko – kninski župan imao reći, sve drugo je bila čista ekumena, kao da je Šibenik dobio još jednog biskupa, pored ova dva koja je već imao, Tomislava Rogića i Ante Ivasa u miru.

- Sloboda je Duh sveti! - govorio je friško izabrani doktor molekularne biologije, koji je šest godina kao student živio u Katoličkom domu kardinala Stepinca u Zagrebu.

I na taj se način uspio školovati, jer njegovi, prognanici iz Knina, nisu imali novca za plaćanje smještaja. I dok su iz Primoštena, iz kruga oko Stipe Petrine i Iris Ukić Kotarac, županove zamjenice i dožupanice stizale najave o ‘Blitzkriegu‘ kojim će biti munjevito pometeno sve što je HDZ desetljećima uhljebio u županiji, dotle je Jelić govorio o - teologiji oslobođenja.

---

image

Zbog svađe unutar koalicije na čekanju je i ono malo projekata

Nikša Stipaničev/Cropix
---

- Ljude treba osloboditi straha! Ne treba ih držati u nekakvom kalupu, jer im taj kalup uništava kreativnost. Ti ljudi, kad ih se oslobodi, oni će raditi sve ispravno i sve će biti kako treba i na korist cijelog društva. Samo ih treba osloboditi straha, da se ne boje - kazao je novi župan, najavljujući kako je prvi potez koji će napraviti u županiji biti sazivanje svojevrsnog ‘zbora radnih ljudi‘, pročelnika i službenika, kojima će objasniti kako županija treba funkcionirati da bi bila županija građana.

- Hoće li biti nekakvih malih rearanžmana u smislu drugačije organizacije, koja će biti po meni funkcionalnija? Vjerovatno hoće, ali nitko se ne treba plašiti nikakvog revanšizma. Radite svoj posao i sve će biti dobro. I radite ga kvalitetno! - poručivao je župan.

Ljudi su to shvaćali kao podjelu uloga ‘dobrog‘ i ‘lošeg policajca‘ između Petrine i Jelića, nešto slično kao i u splitskom slučaju, Ivošević – Puljak, s obzirom da je Iris Ukić Kotarac govorila o ‘velikom čišćenju, velikom pospremanju‘. Jelić je umirivao javnost, govorio da ona govori isto što i on, samo što ona to govori grubljim jezikom.

S ove je, dvogodišnje, distance jasno da to nije (bilo) tako, nego je koalicija Jelić – Petrina, koja je bila osovina pobjede, a svi drugi, SDP, Most, Loza, Domovinski pokret, SDSS, samo ukras, pukla već u startu. Jelić je bio za evoluciju, Petrina za revoluciju, sklopili su brak iz interesa koji nije izdržao niti ‘medeni mjesec‘.

Nije prošlo niti sto dana od izbora 2021. u kojima se nije Bog zna što događalo, a Petrina je javno prozvao župana da je lažov i prevarant, koji je opstruirao volju i želju građana za promjenama, jer se promijenilo nije ništa, ostali su svi HDZ-ovi pročelnici i strukture.

---

image

Nije prošlo niti sto dana od izbora, a Petrina je javno prozvao župana da je lažov i prevarant

Nikša Stipaničev/Cropix
---

Jelić se suzdržavao Petrini vratiti istom mjerom, no kako ovaj nije posustajao, nego je i proširivao popis Jelićevih krimena na lopovluk i izvlačenje novaca preko kninskog Veleučilišta, lažno predstavljanje kao sveučilišnog profesora, tako je i Jelić počeo uzvraćati, tvrdeći kako Petrina napadom na njega skreće pažnju sa svojih afera sa zemljištem i OPG-om na njemu, koje je navodno oglašavao za prodaju kao vile.

Njihov odnos danas sliči na odnos Milanović – Plenković – ono što je jednome cilj, drugom je meta. No, problem je što taj odnos ‘ima slike, nema tona‘ dovodi u pitanje osnovno funkcioniranje županije. Ne može se donijeti ni županijski proračun, a onda kad se i donese, ne može se donijeti ni rebalans, pa ne samo da nema novih projekata, nego su na čekanju i brojne sasvim banalne stvari kakve je i HDZ radio lijevom rukom.

Tako se, primjerice do zadnjeg trena strepilo hoće li se održati Agroturistički sajam u Skradinu, a znog nedostatka ruku za rebalans proračuna i nemogućnosti fincniranja na čekanju je i tako benigna manifestacija kakva je primjerice Smotra folklora Šibensko – kninske županije. Čije neodržavanje dovodi u pitanje rad brojnih kulturno – umjetničkih udruga i društava diljem županije.

Zbog svađe unutar koalicije na čekanju je i ono malo projekata i racionalizacija koje su nakon smjene vlasti pokrenute u županiji, poput spajanja Domova zdravlja – Šibenik, Drniš, Knin, tri u jedan. Na čekanju su već godinama i izmjene i dopune prostornog plana županije. Pročelnici Upravnih odjela u županiji i dalje su vršitelji dužnosti, mahom naslijeđeni iz HDZ-ovih vremena, unatoč tome što se natječaj za njih raspisivao nekoliko puta.

Teško je reći da je to ona sloboda u radu koju im je Jelić obećavao, prije će biti da im je takav neriješen status, u kojem ne znaš što ti nosi dan, a što noć, kočnica u radu. Od priča kako u županiji ima pustog viška zaposlenih došlo se do toga da se stalno kuka kako ima manjka ljudi, pa se tako, prmjerice u Ured za izdavanje građevinskih dozvola, konstatno primaju novi radnici.

---

image

Županija preživljava od sjednice do sjednice Županijske skupštine

Nikša Stipaničev/Cropix
---

Županija preživljava od sjednice do sjednice Županijske skupštine, čiji je Stipe Petrina predsjednik. Svjestan da nema mogućnost opoziva župana – slično kao što HDZ zna da ne može ništa Milanoviću – pa onda uživa da mu makar zagorčava život. Nije lud da dade ostavku, pa da ide na nove izbore, a da župan kojeg je on doveo na vlast ostane, kako to predviđa zakon o neposrednom izboru.

Oporbe i nemaju, jer se HDZ, kojeg su birači kaznili, drži sa strane. Smjena vlasti u županiji dovela je do smjene i u županijskom HDZ- u, koji je od Nediljka Dujića preuzeo šibenski gradonačelnik dr. Željko Burić. Jelić se nadao kako će od njega dobiti potporu u Županijskoj skupštini, s kojom bi mogao zaobići Petrinu i njegove vjećnike, kako je to uspješno radio u Kninu, no Burić takve situacije zasad izbjegava.

Svi skupa zapravo više brinu o novim izborima na kojima imaju velike ambicije, pa se prave kako je sve u najboljem redu.

Procvjetale su sve sredine u kojima smo smijenili HDZ, veli Marko Jelić i nakon Knina i županije, najavljuje i pohod na Zagreb, sa svojom novom, netom osnovanom strankom. Koja nije stranka, nego okuplja nezavisne, pa ju je nazvao Akcija za promjene. U kojoj je najavaljivao čitav niz poznatih lica – a nema ni jednog - osim njegovog, a i on sam nije u toj Akciji predsjednik, nego je ‘predsjedavajući supredsjednik‘. Koji bi htio da Hrvatska postane Švicarska, a prvi korak prema tome je da se o svemu odlučuje na referendumu.

---

image

U AP-u je najavaljivao čitav niz poznatih lica, a nema ni jednog - osim njegovog

Lucija Očko/Cropix
---

Da ga baš ne idu koalicijski partneri pokazalo se i to što se na osnivačkoj skupštini nije pojavio ni Damir Vanđelić, kojeg je mjesecima najavljivao kao stranačkog kandidata za premijera, a ni prva ispitivanja javnog mnijenja nisu mu baš blagonaklona - daju novoj stranci AP tek 1,1 posto potpore birača.

Ali, ništa za to, Jeliću nije toliko bitan postotak koliko mogućnost da makar i samo jedan s njegove liste prođe u Sabor, i to po mogućnosti baš on, pa da bude skroz zadovoljan. Evolucija, a ne revolucija, njegov je moto. Rastemo polako, ali sigurno – prvi privremeni, pa nakon toga i stalni dekan Veleučilišta u Kninu, pa prvi nestranački gradonačelnik Knina, pa prvi nestranački župan Šibensko – kninske županije, pa onda nestranački ministar u Vladi RH tko god pobijedio na izborima i nakon toga je sastavljao...

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dvije godine kasnije [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => dvije godine kasnije 2 0 7927 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-06-05 10:52:03 [created_by] => 3232 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-06-05 14:00:18 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-06-05 14:00:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 1107 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 452 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti s dalmatinskih otoka. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, otoci [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => S mora i kraja [page_description] => Slobodna Dalmacija - Najveće dnevne novine u Dalmaciji [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 1 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Jeliću baš ne idu koalicijski partneri, ali ništa za to. Polako, ali sigurno do Sabora - njegov je moto [metakey] => Marko Jelić, Stipe Petrina, AP , šibensko-kninska županija [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/06\/05\/24917622.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/05\/24326085.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/05\/24932051.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/05\/24949437.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/05\/24814939.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Nik\u0161a Stipani\u010dev\/Cropix","Nik\u0161a Stipani\u010dev\/Cropix","Lucija O\u010dko\/Cropix","Nik\u0161a Stipani\u010dev\/Cropix","Nik\u0161a Stipani\u010dev\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

Nije pro\u0161lo niti sto dana od izbora, a Petrina je javno prozvao \u017eupana da je la\u017eov i prevarant<\/p>","

U AP-u je najavaljivao \u010ditav niz poznatih lica, a nema ni jednog - osim njegovog<\/p>","

Zbog sva\u0111e unutar koalicije na \u010dekanju je i ono malo projekata<\/p>","

\u017dupanija pre\u017eivljava od sjednice do sjednice \u017dupanijske skup\u0161tine<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1288","hd_24917622_1920.jpg":"1920x1080","k_24917622_1280.jpg":"1280x1280","k_24917622_1024.jpg":"1024x1024","k_24917622_640.jpg":"640x640","k_24917622_480.jpg":"480x480","k_24917622_340.jpg":"340x340","k_24917622_220.jpg":"220x220","o_24917622_1280.jpg":"1280x858","o_24917622_1024.jpg":"1024x686","o_24917622_640.jpg":"640x429","o_24917622_480.jpg":"480x322","o_24917622_340.jpg":"340x228","o_24917622_220.jpg":"220x147","h_24917622_1280.jpg":"1280x854","h_24917622_1024.jpg":"1024x683","h_24917622_640.jpg":"640x427","h_24917622_480.jpg":"480x320","h_24917622_340.jpg":"340x227","h_24917622_220.jpg":"220x147","pp_24917622_1280.jpg":"1280x1628","pp_24917622_1024.jpg":"1024x1303","pp_24917622_640.jpg":"640x814","pp_24917622_480.jpg":"480x611","pp_24917622_340.jpg":"340x432","pp_24917622_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1157","hd_24326085_1920.jpg":"1920x1080","k_24326085_1280.jpg":"1280x1280","k_24326085_1024.jpg":"1024x1024","k_24326085_640.jpg":"640x640","k_24326085_480.jpg":"480x480","k_24326085_340.jpg":"340x340","k_24326085_220.jpg":"220x220","o_24326085_1280.jpg":"1280x771","o_24326085_1024.jpg":"1024x617","o_24326085_640.jpg":"640x385","o_24326085_480.jpg":"480x289","o_24326085_340.jpg":"340x204","o_24326085_220.jpg":"220x132","h_24326085_1280.jpg":"1280x854","h_24326085_1024.jpg":"1024x683","h_24326085_640.jpg":"640x427","h_24326085_480.jpg":"480x320","h_24326085_340.jpg":"340x227","h_24326085_220.jpg":"220x147","pp_24326085_1280.jpg":"1280x1628","pp_24326085_1024.jpg":"1024x1303","pp_24326085_640.jpg":"640x814","pp_24326085_480.jpg":"480x611","pp_24326085_340.jpg":"340x432","pp_24326085_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_24932051_1920.jpg":"1920x1080","k_24932051_1280.jpg":"1280x1280","k_24932051_1024.jpg":"1024x1024","k_24932051_640.jpg":"640x640","k_24932051_480.jpg":"480x480","k_24932051_340.jpg":"340x340","k_24932051_220.jpg":"220x220","o_24932051_1280.jpg":"1280x854","o_24932051_1024.jpg":"1024x683","o_24932051_640.jpg":"640x427","o_24932051_480.jpg":"480x320","o_24932051_340.jpg":"340x227","o_24932051_220.jpg":"220x146","h_24932051_1280.jpg":"1280x854","h_24932051_1024.jpg":"1024x683","h_24932051_640.jpg":"640x427","h_24932051_480.jpg":"480x320","h_24932051_340.jpg":"340x227","h_24932051_220.jpg":"220x147","pp_24932051_1280.jpg":"1280x1628","pp_24932051_1024.jpg":"1024x1303","pp_24932051_640.jpg":"640x814","pp_24932051_480.jpg":"480x611","pp_24932051_340.jpg":"340x432","pp_24932051_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1332","hd_24949437_1920.jpg":"1920x1080","k_24949437_1280.jpg":"1280x1280","k_24949437_1024.jpg":"1024x1024","k_24949437_640.jpg":"640x640","k_24949437_480.jpg":"480x480","k_24949437_340.jpg":"340x340","k_24949437_220.jpg":"220x220","o_24949437_1280.jpg":"1280x888","o_24949437_1024.jpg":"1024x710","o_24949437_640.jpg":"640x444","o_24949437_480.jpg":"480x333","o_24949437_340.jpg":"340x235","o_24949437_220.jpg":"220x152","h_24949437_1280.jpg":"1280x854","h_24949437_1024.jpg":"1024x683","h_24949437_640.jpg":"640x427","h_24949437_480.jpg":"480x320","h_24949437_340.jpg":"340x227","h_24949437_220.jpg":"220x147","pp_24949437_1280.jpg":"1280x1628","pp_24949437_1024.jpg":"1024x1303","pp_24949437_640.jpg":"640x814","pp_24949437_480.jpg":"480x611","pp_24949437_340.jpg":"340x432","pp_24949437_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1266","hd_24814939_1920.jpg":"1920x1080","k_24814939_1280.jpg":"1280x1280","k_24814939_1024.jpg":"1024x1024","k_24814939_640.jpg":"640x640","k_24814939_480.jpg":"480x480","k_24814939_340.jpg":"340x340","k_24814939_220.jpg":"220x220","o_24814939_1280.jpg":"1280x844","o_24814939_1024.jpg":"1024x675","o_24814939_640.jpg":"640x422","o_24814939_480.jpg":"480x316","o_24814939_340.jpg":"340x224","o_24814939_220.jpg":"220x145","h_24814939_1280.jpg":"1280x854","h_24814939_1024.jpg":"1024x683","h_24814939_640.jpg":"640x427","h_24814939_480.jpg":"480x320","h_24814939_340.jpg":"340x227","h_24814939_220.jpg":"220x147","pp_24814939_1280.jpg":"1280x1628","pp_24814939_1024.jpg":"1024x1303","pp_24814939_640.jpg":"640x814","pp_24814939_480.jpg":"480x611","pp_24814939_340.jpg":"340x432","pp_24814939_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 452 [name] => S mora i kraja [alias] => s-mora-i-kraja [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 7 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 8.0.18-9 [server_version] => 80018 [stat] => Uptime: 5817527 Threads: 78 Questions: 1042955370 Slow queries: 0 Opens: 184985 Flush tables: 3 Open tables: 1024 Queries per second avg: 179.278 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 9351634 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli [host] => 127.0.0.1 [user] => slobodna_admin [password] => BDNkcMPAG9tIErgj [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 3306 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/s-mora-i-kraja ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 452 [name] => S mora i kraja [alias] => s-mora-i-kraja [parent] => 246 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija/s-mora-i-kraja ) ) [link] => /dalmacija/s-mora-i-kraja/jelicu-bas-ne-idu-koalicijski-partneri-ali-nista-za-to-polako-ali-sigurno-do-sabora-njegov-je-moto-1296002 [printLink] => /dalmacija/s-mora-i-kraja/jelicu-bas-ne-idu-koalicijski-partneri-ali-nista-za-to-polako-ali-sigurno-do-sabora-njegov-je-moto-1296002?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 317578 [name] => Marko jelić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => marko-jelic [link] => /tag/marko-jelic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 312060 [name] => Stipe Petrina [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => stipe-petrina [link] => /tag/stipe-petrina ) [2] => stdClass Object ( [id] => 698230 [name] => AP [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-11-25 18:33:44 [main_article_id] => 0 [alias] => ap [link] => /tag/ap ) [3] => stdClass Object ( [id] => 360299 [name] => Šibensko-kninska zupanija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sibensko-kninska-zupanija [link] => /tag/sibensko-kninska-zupanija ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dvije godine kasnije [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Jeliću baš ne idu koalicijski partneri, ali ništa za to. Polako, ali sigurno do Sabora - njegov je moto [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3232 [name] => Zdravko Pilić [username] => zdravko.pilic [email] => zdravko.pilic@sibenski-list.hr [password] => $2y$10$O9PdHlnaSAYt.zgbdLNsvOn1lgGMDn41TfLgk3P3lwFbgzHJrnk36 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/zdravko-pilic-3232 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1750 [gender] => m [description] => [image] => 1750.png [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1750.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/05/24917622.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Nikša Stipaničev/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/05/24917622.jpg [title] => Nikša Stipaničev/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/05/24326085.jpg [title] =>

Nije prošlo niti sto dana od izbora, a Petrina je javno prozvao župana da je lažov i prevarant

Nikša Stipaničev/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/05/24932051.jpg [title] =>

U AP-u je najavaljivao čitav niz poznatih lica, a nema ni jednog - osim njegovog

Lucija Očko/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/05/24949437.jpg [title] =>

Zbog svađe unutar koalicije na čekanju je i ono malo projekata

Nikša Stipaničev/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/05/24814939.jpg [title] =>

Županija preživljava od sjednice do sjednice Županijske skupštine

Nikša Stipaničev/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Marka Jelića teško je prozvati za neispunjena predizborna obećanja. Prije dvije godine, kada je pobijedio dotadašnjeg HDZ-ovog župana Gorana Pauka, i postao prvi ‘nehadezeovski‘ župan u 30-godišnjoj povijesti Šibensko – kninske županije, novinari su ga pitali što je prva stvar koju će u ponedjeljak ujutro, noć nakon velebne pobjede, napraviti kazao je – ‘Otići ću u vinograd!‘

I zbilja je otišao, ispunio je to prvo predizborno obećanje, praćen foto – reporterskim timom Slobodne Dalmacije – gorepotpisanim i kolegicom Nikolinom Vuković Stipaničev.

Sa sobom je Markan, kako su mu tepali oduševljeni građani koji su ga pozdravljali po Kninu, gradu čiji je načelnik tada bio, ponio škare za lozu. Mi smo ga na to nagovorili, priznajemo, jer nam se učinilo zgodno – ‘Evo čovjeka koji će napokon urediti naš zapušteni politički eko – sustav. Čistit će, plijeviti, rezati... Troškove, viškove, svašta nešto...‘. A Jelić je spremno uzvraćao - ‘A što mislite, možda bi bilo bolje da ja uzmem motornu pilu!?‘

I bilo je to najkrvožednije što je novi Šibensko – kninski župan imao reći, sve drugo je bila čista ekumena, kao da je Šibenik dobio još jednog biskupa, pored ova dva koja je već imao, Tomislava Rogića i Ante Ivasa u miru.

- Sloboda je Duh sveti! - govorio je friško izabrani doktor molekularne biologije, koji je šest godina kao student živio u Katoličkom domu kardinala Stepinca u Zagrebu.

I na taj se način uspio školovati, jer njegovi, prognanici iz Knina, nisu imali novca za plaćanje smještaja. I dok su iz Primoštena, iz kruga oko Stipe Petrine i Iris Ukić Kotarac, županove zamjenice i dožupanice stizale najave o ‘Blitzkriegu‘ kojim će biti munjevito pometeno sve što je HDZ desetljećima uhljebio u županiji, dotle je Jelić govorio o - teologiji oslobođenja.

---

image

Zbog svađe unutar koalicije na čekanju je i ono malo projekata

Nikša Stipaničev/Cropix
---

- Ljude treba osloboditi straha! Ne treba ih držati u nekakvom kalupu, jer im taj kalup uništava kreativnost. Ti ljudi, kad ih se oslobodi, oni će raditi sve ispravno i sve će biti kako treba i na korist cijelog društva. Samo ih treba osloboditi straha, da se ne boje - kazao je novi župan, najavljujući kako je prvi potez koji će napraviti u županiji biti sazivanje svojevrsnog ‘zbora radnih ljudi‘, pročelnika i službenika, kojima će objasniti kako županija treba funkcionirati da bi bila županija građana.

- Hoće li biti nekakvih malih rearanžmana u smislu drugačije organizacije, koja će biti po meni funkcionalnija? Vjerovatno hoće, ali nitko se ne treba plašiti nikakvog revanšizma. Radite svoj posao i sve će biti dobro. I radite ga kvalitetno! - poručivao je župan.

Ljudi su to shvaćali kao podjelu uloga ‘dobrog‘ i ‘lošeg policajca‘ između Petrine i Jelića, nešto slično kao i u splitskom slučaju, Ivošević – Puljak, s obzirom da je Iris Ukić Kotarac govorila o ‘velikom čišćenju, velikom pospremanju‘. Jelić je umirivao javnost, govorio da ona govori isto što i on, samo što ona to govori grubljim jezikom.

S ove je, dvogodišnje, distance jasno da to nije (bilo) tako, nego je koalicija Jelić – Petrina, koja je bila osovina pobjede, a svi drugi, SDP, Most, Loza, Domovinski pokret, SDSS, samo ukras, pukla već u startu. Jelić je bio za evoluciju, Petrina za revoluciju, sklopili su brak iz interesa koji nije izdržao niti ‘medeni mjesec‘.

Nije prošlo niti sto dana od izbora 2021. u kojima se nije Bog zna što događalo, a Petrina je javno prozvao župana da je lažov i prevarant, koji je opstruirao volju i želju građana za promjenama, jer se promijenilo nije ništa, ostali su svi HDZ-ovi pročelnici i strukture.

---

image

Nije prošlo niti sto dana od izbora, a Petrina je javno prozvao župana da je lažov i prevarant

Nikša Stipaničev/Cropix
---

Jelić se suzdržavao Petrini vratiti istom mjerom, no kako ovaj nije posustajao, nego je i proširivao popis Jelićevih krimena na lopovluk i izvlačenje novaca preko kninskog Veleučilišta, lažno predstavljanje kao sveučilišnog profesora, tako je i Jelić počeo uzvraćati, tvrdeći kako Petrina napadom na njega skreće pažnju sa svojih afera sa zemljištem i OPG-om na njemu, koje je navodno oglašavao za prodaju kao vile.

Njihov odnos danas sliči na odnos Milanović – Plenković – ono što je jednome cilj, drugom je meta. No, problem je što taj odnos ‘ima slike, nema tona‘ dovodi u pitanje osnovno funkcioniranje županije. Ne može se donijeti ni županijski proračun, a onda kad se i donese, ne može se donijeti ni rebalans, pa ne samo da nema novih projekata, nego su na čekanju i brojne sasvim banalne stvari kakve je i HDZ radio lijevom rukom.

Tako se, primjerice do zadnjeg trena strepilo hoće li se održati Agroturistički sajam u Skradinu, a znog nedostatka ruku za rebalans proračuna i nemogućnosti fincniranja na čekanju je i tako benigna manifestacija kakva je primjerice Smotra folklora Šibensko – kninske županije. Čije neodržavanje dovodi u pitanje rad brojnih kulturno – umjetničkih udruga i društava diljem županije.

Zbog svađe unutar koalicije na čekanju je i ono malo projekata i racionalizacija koje su nakon smjene vlasti pokrenute u županiji, poput spajanja Domova zdravlja – Šibenik, Drniš, Knin, tri u jedan. Na čekanju su već godinama i izmjene i dopune prostornog plana županije. Pročelnici Upravnih odjela u županiji i dalje su vršitelji dužnosti, mahom naslijeđeni iz HDZ-ovih vremena, unatoč tome što se natječaj za njih raspisivao nekoliko puta.

Teško je reći da je to ona sloboda u radu koju im je Jelić obećavao, prije će biti da im je takav neriješen status, u kojem ne znaš što ti nosi dan, a što noć, kočnica u radu. Od priča kako u županiji ima pustog viška zaposlenih došlo se do toga da se stalno kuka kako ima manjka ljudi, pa se tako, prmjerice u Ured za izdavanje građevinskih dozvola, konstatno primaju novi radnici.

---

image

Županija preživljava od sjednice do sjednice Županijske skupštine

Nikša Stipaničev/Cropix
---

Županija preživljava od sjednice do sjednice Županijske skupštine, čiji je Stipe Petrina predsjednik. Svjestan da nema mogućnost opoziva župana – slično kao što HDZ zna da ne može ništa Milanoviću – pa onda uživa da mu makar zagorčava život. Nije lud da dade ostavku, pa da ide na nove izbore, a da župan kojeg je on doveo na vlast ostane, kako to predviđa zakon o neposrednom izboru.

Oporbe i nemaju, jer se HDZ, kojeg su birači kaznili, drži sa strane. Smjena vlasti u županiji dovela je do smjene i u županijskom HDZ- u, koji je od Nediljka Dujića preuzeo šibenski gradonačelnik dr. Željko Burić. Jelić se nadao kako će od njega dobiti potporu u Županijskoj skupštini, s kojom bi mogao zaobići Petrinu i njegove vjećnike, kako je to uspješno radio u Kninu, no Burić takve situacije zasad izbjegava.

Svi skupa zapravo više brinu o novim izborima na kojima imaju velike ambicije, pa se prave kako je sve u najboljem redu.

Procvjetale su sve sredine u kojima smo smijenili HDZ, veli Marko Jelić i nakon Knina i županije, najavljuje i pohod na Zagreb, sa svojom novom, netom osnovanom strankom. Koja nije stranka, nego okuplja nezavisne, pa ju je nazvao Akcija za promjene. U kojoj je najavaljivao čitav niz poznatih lica – a nema ni jednog - osim njegovog, a i on sam nije u toj Akciji predsjednik, nego je ‘predsjedavajući supredsjednik‘. Koji bi htio da Hrvatska postane Švicarska, a prvi korak prema tome je da se o svemu odlučuje na referendumu.

---

image

U AP-u je najavaljivao čitav niz poznatih lica, a nema ni jednog - osim njegovog

Lucija Očko/Cropix
---

Da ga baš ne idu koalicijski partneri pokazalo se i to što se na osnivačkoj skupštini nije pojavio ni Damir Vanđelić, kojeg je mjesecima najavljivao kao stranačkog kandidata za premijera, a ni prva ispitivanja javnog mnijenja nisu mu baš blagonaklona - daju novoj stranci AP tek 1,1 posto potpore birača.

Ali, ništa za to, Jeliću nije toliko bitan postotak koliko mogućnost da makar i samo jedan s njegove liste prođe u Sabor, i to po mogućnosti baš on, pa da bude skroz zadovoljan. Evolucija, a ne revolucija, njegov je moto. Rastemo polako, ali sigurno – prvi privremeni, pa nakon toga i stalni dekan Veleučilišta u Kninu, pa prvi nestranački gradonačelnik Knina, pa prvi nestranački župan Šibensko – kninske županije, pa onda nestranački ministar u Vladi RH tko god pobijedio na izborima i nakon toga je sastavljao...

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Nikša Stipaničev/Cropix Nikša Stipaničev/Cropix Lucija Očko/Cropix Nikša Stipaničev/Cropix Nikša Stipaničev/Cropix
Nikša Stipaničev/Cropix

Nije prošlo niti sto dana od izbora, a Petrina je javno prozvao župana da je lažov i prevarant

Lucija Očko/Cropix

U AP-u je najavaljivao čitav niz poznatih lica, a nema ni jednog - osim njegovog

Nikša Stipaničev/Cropix

Zbog svađe unutar koalicije na čekanju je i ono malo projekata

Nikša Stipaničev/Cropix

Županija preživljava od sjednice do sjednice Županijske skupštine

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/s-mora-i-kraja/jelicu-bas-ne-idu-koalicijski-partneri-ali-nista-za-to-polako-ali-sigurno-do-sabora-njegov-je-moto-1296002 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=c88c7c4c148eaa651612e4abce0ac61ce79d4ec5 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Jeli%C4%87u+ba%C5%A1+ne+idu+koalicijski+partneri%2C+ali+ni%C5%A1ta+za+to.+Polako%2C+ali+sigurno+do+Sabora+-+njegov+je+moto&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fs-mora-i-kraja%2Fjelicu-bas-ne-idu-koalicijski-partneri-ali-nista-za-to-polako-ali-sigurno-do-sabora-njegov-je-moto-1296002 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fs-mora-i-kraja%2Fjelicu-bas-ne-idu-koalicijski-partneri-ali-nista-za-to-polako-ali-sigurno-do-sabora-njegov-je-moto-1296002 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dvije godine kasnije [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
S mora i krajadvije godine kasnije

Jeliću baš ne idu koalicijski partneri, ali ništa za to. Polako, ali sigurno do Sabora - njegov je moto

5. lipnja 2023. - 16:00

Marka Jelića teško je prozvati za neispunjena predizborna obećanja. Prije dvije godine, kada je pobijedio dotadašnjeg HDZ-ovog župana Gorana Pauka, i postao prvi ‘nehadezeovski‘ župan u 30-godišnjoj povijesti Šibensko – kninske županije, novinari su ga pitali što je prva stvar koju će u ponedjeljak ujutro, noć nakon velebne pobjede, napraviti kazao je – ‘Otići ću u vinograd!‘

I zbilja je otišao, ispunio je to prvo predizborno obećanje, praćen foto – reporterskim timom Slobodne Dalmacije – gorepotpisanim i kolegicom Nikolinom Vuković Stipaničev.

Sa sobom je Markan, kako su mu tepali oduševljeni građani koji su ga pozdravljali po Kninu, gradu čiji je načelnik tada bio, ponio škare za lozu. Mi smo ga na to nagovorili, priznajemo, jer nam se učinilo zgodno –...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 10:03