StoryEditorOCM
S mora i krajaSPORNO PRETJECANJE?

Kakav dan!? Novi težak sudar na Jadranskoj magistrali, među sudionicima i mladi Albanac, donosimo fotografije s terena

Piše Ante Šunjić
9. listopada 2023. - 14:07

Teža prometna nesreća dogodila se nešto prije 13 sati na kolniku Jadranske magistrale na predjelu Banja između Rogotina i Opuzena, a riječ je o već trećem velikom sudaru na toj državnoj prometnici na dalmatinskom području unutar manje od četiri današnja sata.

Kako neslužbeno doznajemo, sudarila su se dva vozila njemačkih registracijskih oznaka, Mercedes kojim je upravljao mlađi vozač, najvjerovatnije albanske nacionalnosti, te Škoda Fabia karavan, za čijim je upravljačem bio stariji vozač.

Unatoč silini sudara, nitko od sudionika u prometu nije teže ozlijeđen. Trenutno su na mjestu događaja prometni policajci i radnici cestarske službe, a čeka se dolazak i vučne službe kako bi se s kolnika uklonio Mercedes koji ima automatski mjenjač, pa nije moguće njegovo fizičko pomicanje.

Sudar se dogodio na dugom cestovnom pravcu nakon Rogotinskog mosta preko rijeke Neretve u smjeru Opuzena. Riječ je o svojevrsnoj crnoj točki Magistrale, gdje mnogi vozači pokušavaju pretjecati unatoč činjenici što je uz istočni rub ceste cijeli niz malih prodajnih mjesta lokalnih voćara s pripadajućim "ugibalištima", kao i brojni prilazi poljima, a sa zapadne strane nalazi se skretanje prema Ušću Neretve, popularnom odredištu za kupače, jedriličare na dasci i ostale ljubitelje prirode.

Da ne govorimo kako je spomenuti potez prometno vrlo opterećen, jer se na dvotračnu državnu prometnicu u nedalekim Pločama slijeva sav promet s autoceste prema jugu Hrvatske, Crnoj Gori i Albaniji, a u Opuzenu i sva vozila koja stižu iz smjera tog dijela BiH.

Je li i ovoj nesreći "kumovalo" pretjecanje, znat će se tek nakon obavljenog očevida. Naše fotografije pogledajte u nastavku:

image

Stariji vozač Škode (prvi zdesna) u nevjerici nakon nesreće

Ante Šunjić
image

Mladi vozač, najvjerovatnije albanske nacionalnosti, bio je za upravljanjem Mercedesa

Ante Šunjić
image

Opasna dionica Magistrale uz rijeku Neretvu

Ante Šunjić
image

Ni oštećenja na Mercedesu nisu zanemariva

Ante Šunjić
image
Ante Šunjić
image
Ante Šunjić
image

Policajci propuštaju promet jednim kolničkim trkom

Ante Šunjić
image
Ante Šunjić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 03:07