StoryEditorOCM
S mora i krajaPREVRUĆ ASFALT

Split začepljen kolonama s obje strane: ‘Od Grljevca do hotela Lav vozimo se sat i 15!‘; pogledajte fotografije kaosa

Piše Gordan Zubčić
4. lipnja 2024. - 13:35

Upravo kako se moglo i naslutiti, današnje kratko zatvaranje brze ceste Solin-Klis, o čemu smo pisali OVDJE, izazvalo je novu rundu kaosa na prilazima Splitu.

Kako doznajemo s terena, ogromna gužva stvorila se na staroj Kliškoj cesti u smjeru Solina. Zbog niza već spominjanih razloga ta je prometnica ponovno došla u žižu interesa vozača, gotovo jednako kao u vremenima do prije četvrt stoljeća i otvaranja brze ceste.

No, svakodnevne gužve su se, blago rečeno, utrostručile. Kolona vozila koja se gotovo ne miču s mjesta pruža se od Klis Varoša do Solina, odnosno križanja na Bilankuši.

Putnici iz "Prometova" autobusa na liniji broj 35 svjedoče da su se u Dugopolju ukrcali u 13 sati, a da su oko 14.10 bili tek u solinskoj Rupotini. Još najmanje 10 minuta trebalo im je za "probijanje" do velikog križanja na Širini.

- Onoga ko je ovo napravija tribalo bi zatvorit u autobus bez klime i ostavit tri ure na blokiranoj cesti. Srića da klima radi... - negoduju putnici iz autobusa s kojima smo u kontaktu i dodaju da se do Splita voze sat i pet minuta duže nego inače!?

Ništa bolje stanje nije ni na ostalim linijama iz raznih dijelova zaleđa prema Splitu, ali ni iz smjera Omiša.

Putnici iz "Prometovog" autobusa na liniji broj 60 dojavljuju nam da se kolona iz pravca Grljevca prema Strožancu i Splitu gotovo pa ne kreće:

- Vidimo da pišete o gužvama iz smjera Klisa prema Solinu. Ova od Grljevca do Splita je još gora.

Evo, sat i petnaest minuta nam je trebalo od Grljevca do hotela "Le Meridien Lav" i jedva se mičemo.

image
Snimio čitatelj
image
Snimio čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 01:11