StoryEditorOCM
S mora i krajanovi život kupara

Kompleks u koji je Tito dovodio Liz Taylor diže se iz pepela! Iza svega stoji azijski multimilijarder, doznajemo detalje

Piše Anđelka Kelava
28. lipnja 2024. - 14:55
Kada će prvi gosti u Kupare, teško je procijeniti, no sigurno je da će i njih zaintrigirati njegova bogata povijestStudio 3LHD, Dubrovnik nekad/Facebook

Ruševni kompleks bivše vojne ustanove Kupari, jedan od posljednjih simbola stradanja u Domovinskom ratu, nakon više od 30 godina mogao bi se konačno podići iz pepela.

Na to ukazuje nedavno predstavljeni projekt uređenja budućeg hotelskog resorta arhitektonskog studija 3HLD, koji Kupare u budućnosti vidi kao oazu odmora i razonode u zelenilu i staklu. Objavi vizualizacije budućeg izgleda Kupara prethodio je konačni prijedlog Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja „Kupari I“.

Iz studija 3HLD, čiji je suosnivač dubrovački arhitekt Marko Dabrović, otkrivaju kako će maksimalno iskoristiti lokaciju postojećih građevina kako bi osigurali pogled na plažu i more. Resort će biti smješten u prirodnoj dolini okruženoj padinama koje će ostati netaknute, a gostima će pružiti privatnost i osjećaj zaštićenosti.

Postojeće hotelske strukture podno padina s obje strane parcele renovirat će se prema visokim standardima, uz hotel od pet zvjezdica s jedne strane, te 32 apartmana i 4 vile s druge strane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 14:56