StoryEditorOCM
S mora i krajaoni su šampioni

Malo kome je pošlo za rukom pretvoriti vodu u vino, trebalo je proći 2000 godina od Krista da netko učini barem slično čudesno djelo: recept zna Cvitko iz Kijeva, novinar, povjerenik i vinogradar

Piše Mladen Nejašmić
7. ožujka 2022. - 10:32
Cvitko Teskera: Na dva hektara imamo dvadeset tisuća trsova merlota, lasine, siraha, pošipa i debitaJoško Šupić/Cropix

Malo kome je pošlo za rukom pretvoriti vodu u vino.

Trebalo je proći dvije tisuće godina od svadbe u Kani Galilejskoj i prvog Kristovog znamenja, da netko ponovo učini barenko slično čudesno djelo. Ricetu čudesa zna Cvitko Teskera iz Kijeva, nekada glavni direktor na radiju Velika Gorica, zatim Vladin povjerenik za općinu Kijevo, a kasnije inicijator i realizator prve punionice vode na Cetini, a danas jedan od najvećih proizvođača vina na tom području.

- Nisu to nikakva čudesa. Zajedno s bratom Stipom udarili smo temelje punionice vode na izvoru Cetine podno Dinare. Voda koju smo mi punili nije bila podvrgnuta niti jednom postupku dorade. Jednostavno onakva kakvu nam je Bog dao. Čista, bistra i hladna voda dinarskog krša. Sve je krenulo u pravom smjeru do trenutka kada su...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. prosinac 2024 01:51