StoryEditorOCM
S mora i krajanije bilo dvojbe

Nema promjena na čelu županijskog Doma zdravlja: Marko Rađa jednoglasnim reizborom ostaje prvi čovjek ustanove

Piše Sandra Barčot
29. travnja 2023. - 22:15
Dr. Marku Rađi potvrđen je novi četverogodišnji mandat Tom Dubravec/CROPIXTom Dubravec/ Cropix/Cropix

Nema promjene na čelu Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije!

Dr. Marko Rađa, dosadašnji ravnatelj, ostaje i budući prvi čovjek ove regionalne zdravstvene ustanove, koja skrbi o zdravlju pola milijuna stanovnika.

On će nastaviti novi četverogodišnji mandat koji će mu službeno započeti 25. lipnja 2023. godine.

Što se samog izbora tiče, velike dvojbe nije bilo jer su povjerenstva za odlučivanje primila na razmatranje tek dvije prijave. Osim starog-novog “dirigenta” Rađe, na tu funkciju se prijavila, po drugi put, i dr. Marija Divić, koja je bila prva dama Doma zdravlja Omiš od 1994. do 1999., još kada je u županiji djelovalo 13 domova zdravlja. Brač, Hvar, Imotski, Kaštela, Makarska, Omiš, Sinj, Solin, Split, Trogir, Vis, Vrgorac i “Brodosplit”, koji su 2003. godine stavljeni pod jednu županijsku kapu!

A aktulani reizbor prošao je – jednoglasno!

- Za produžetak mandata ravnatelju Rađi jednoglasno je bilo i radničko, i stručno, i upravno vijeće - koncizna je županijska pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb i demografiju Diana Luetić, koja je predsjednica Upravnog vijeća Doma zdravlja u ime osnivača Splitsko-dalmatinske županije.

Uz nju, u tom tijelu sjede još dva liječnika, dr. Ante Obad, koji je bio i županijski vijećnik iz kvote HGS-a Željka Keruma, te dr. Ivan Mustapić.

Stručno vijeće predstavlja dr. Edisa Ercegović, dok je predstavnica radnika Sonja Bašković.

Svi su oni, nakon desetominutnih izlaganja kandidata o svom programu rada, potvrdili reizbor Marka Rađe, za novi četverogodišnji ciklus na čelu institucije zadužene za pružanje zdravstvenih usluga pacijentima u 16 gradova i 39 općina Splitsko-dalmatinske županije. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 12:01