StoryEditorOCM
S mora i krajaGOVOREĆI OTVORENO

Šibenska bolnica mogla bi ponovno imati ravnateljicu. Ali, ne, to nije dr. Sanja Jakelić! Ona će je izabrati!

Piše Zdravko Pilić
5. rujna 2024. - 19:18

Možda ne bi bilo bitno tko će biti ravnatelj Opće bolnice Šibenik, da se bitka za njenog čelnog čovjeka u međuvremenu nije pretvorila u odmjeravanje snaga između šibenskoga gradonačelnika i – sada je to već posve izvjesno – ostatka HDZ-a. Dr. Željko Burić ne samo da je šibenski gradonačelnik, nego je i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, ali je u ovom trenutku izgleda sasvim usamljen u podršci dr. Kristijanu Stipaničevu na čelu OB Šibenik. On se jedini izjasnio za njegov ostanak na čelu bolnice, svi su drugi faktori u HDZ-u za njegov odlazak. Zato će sad, nakon što je gotov natječaj, biti zanimljivo vidjeti tko će se sve javiti na njega i tko će biti izabran.

Dvostruka linija zapovijedanja

Natečaj za novog ravnatelja OB Šibenik Upravno vijeće OB Šibenik, kojim predsjedava dr. Sanja Jakelić, bivša ravnateljica ove ustanove u vrijeme HDZ-a, raspisan je 13. kolovoza, a objavljen je tri dana kasnije, 16. kolovoza. Trajao je 15 dana, što znači da je upravo istekao i sada se još samo čekaju eventualne prijave koje bi eventualno pristigle poštom. Članovi Upravnog vijeća koji odlučuju o novom ravnatelju su, pored Sanje Jakelić, Branka Juričev Martinčev, Hrvoje Zekanović i Tomislav Dželalija. Imenovala ih je Vlada RH u srpnju ove godine, zamijenivši tako stare članove UV-a koje je na to mjesto instalirala koalicija na vlasti u županiji – Marko Jelić, Stipe Petrina i Tonči Restović. Potonji su, što je zanimljivo, dosadašnjeg ravnatelja Stipaničeva postavili najprije za predsjednika Upravnog vijeća. No njegov suživot sa Sanjom Jakelić na mjestu ravnateljice trajao je samo nekoliko mjeseci. Dala je ostavku. To da je morala otići zbog "dvostruke linije zapovijedanja", odnosno miješanja predsjednika UV-a u vođenje bolnice, natuknuo je tada i sam gradonačelnik. Sada su se uloge promijenile. Po onoj staroj "tko bi gori, sad je doli". HDZ se, barem u bolnici, vratio na vlast, dr. Jakelić je predsjednica Upravnog vijeća, a dr. Kristijan Stipaničev ima vrlo male šanse da bude izabran, čak i ako se javio na natječaj. U HDZ-u mu je gradonačelnik ostao usamljen u potpori, a ostali mu zamjeraju ne samo što je kadar bivše vlasti, nego što je svojedobno i javno podržavao Mislava Kolakušića, na što je podsjetio bivši ministar Ivan Malenica. Koji u lokalnom, Šibensko-kninskom HDZ-u ima sve važniju i istaknutiju ulogu. A s njegovom se argumentacijom, koliko je poznato, slaže i Hrvoje Zekanović.

Samozatajna doktorica

Njihov favorit za novog ravnatelja OB Šibenik, kažu dobro upućeni, mogla bi biti dr. Ivana Skorić, voditeljica Odjela transfuzije u OB Šibenik, koja je u vrijeme mandata dr. Sanje Jakelić bila pomoćnica ravnateljice za kvalitetu, ali je taj posao radila i za vrijeme ravnatelja dr. Kristijana Stipaničeva, dakle u dva mandata. Prema onom što se da čuti, ne samo da nije članica HDZ-a, nego je potpuno nestranačka osoba, prilično samozatajna i odana svom poslu, tako da na njezin izbor nitko ne bi trebao imati primjedbi. Hoće li tako biti, vidjet ćemo vrlo brzo, čim se sastane Upravno vijeće bolnice. A to bi praktički moglo biti – svaki dan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:48