StoryEditorOCM
DalmacijaNESUGLASJE U KOALICIJI

Šipić: HSP-ov zahtjev je ucjenjivački

Piše PSD.
18. ožujka 2014. - 09:25
U Triljskoj gradskoj vlasti ponovno se “pripetavaju”, ovaj put HSP i HDZ, i to oko izbora predsjednika Gradskog vijeća. Podsjetimo, triljski gradski parlament bez predsjednika je nakon što je Miljenko Marić podnio ostavku. HDZ koji ima sedam vijećnika, a i gradska izvršna vlast je iz te stranke, za predsjednika je kandidirao Ivana Bugarina, koji je bio na čelu Gradskog vijeća u prošlom sazivu.

Računali su da će za svoj prijedlog sigurno dobiti potporu HSP-ova vijećnika Ivice Kutleše koji je glasanjem za proračun doveo do raskola u koaliciji “Za bolji Trilj”.

HSP se s tim nije složio. U pregovorima s HDZ-om pravaši su u pisanoj formi izišli s 10 točaka. Prva je da njihov vijećnik Ivica Kutleša bude predsjednik Gradskog vijeća. U drugoj se zahtijeva imenovanje triju pročelnika gradskih odjela do početka lipnja. Potom se traži raskidanje ugovora s koncesionarom održavanja nerazvrstanih cesta i izbor novogam jer postojeći ne ispunjava uvjete.

HSP traži od gradonačelnika Ivana Šipića da svojem zamjeniku Ivanu Žoli povjeri sve poslove iz područja gospodarstva i komunalnih djelatnosti.

Usmeno, dodaju, kad je Šipić odsutan. Zahtijevaju detaljni program građenja objekata komunalne infrastrukture za ovu godinu po naseljima te na početku svakog mjeseca sastanak gradskog čelništva s predsjednicima svih mjesnih odbora.

HSP zahtijeva imenovanje novih predstavnika Trilja u trgovačka društva “Vodovod Cetinske krajine” i “Čistoća Cetinske krajine” koji bi u njima transparentno štitili gradske vlasničke udjele. Zahtijevaju kontrolu točenja goriva i korištenja svih vozila u gradskom vlasništvu, popis sve nepokretne i pokretne gradske imovine te imenovanje novog predstavnika u skupštinu DVD-a Trilj.

’Pridobili su Rančića’

- Gradski odbor HDZ-a ove HSP-ove zahtjeve ocijenio je uvjenjivačkim te ih je odbio. Kada je Ivica Kutleša podržao proračun, HSP je javno tvrdio da je to napravio u interesu građana Trilja. Kroz ove zahtjeve ispada da je to radio zbog političkih dobitaka.

Osobno vjerujem da iza ovih HSP-ovih zahtjeva ne stoji vijećnik Kutleša, već skupina drugih pojedinaca koji bi u Trilju htjeli voditi politiku Gradskog vijeća i izvršne vlasti. HDZ, koji ima sedam vijećnika, osigurao je potporu našem kandidatu za gradonačelnika koji će, vjerujem, dobiti više od osam potrebnih glasova – kaže Ivan Šipić, gradonačelnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Trilja.

- Nije točno da ja ne stojim iza zahtjeva koje je HSP uputio HDZ-u. Ja sam HDZ-u bio dobar kandidat za predsjednika Gradskog vijeća dok nisu pridobili vijećnika Petra Rančića iz HDS-a i tako osigurali osam ruku za svojega kandidata – kaže Ivica Kutleša.

TONI PAŠTAR

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2024 06:36