StoryEditorOCM

SLUČAJ "AUTOPRIJEVOZ" Miro Bulj: Ako Joško Jerkan bude trčao Alku, neću raditi u ovom sazivu VAD-a

Piše PSD.
14. lipnja 2011. - 14:11
Joško Jerkan
Direktor “Autoprijevoza Sinj” Joško Jerkan, koji se priprema za 296. sinjsku alku kao kandidat za alkara, nedostojan je sudjelovati u časnoj alkarskoj povorci, jer drsko i bahato potpisuje otkaze sindikalnim čelnicima i savjesnim zaposlenicima slijepo provodeći naredbe svojih nalogodavaca.

Tako je potpisao otkaz ugovora o radu vozaču Ljubi Pavlinušiću, kojemu su smjestili zato što nije pristao na zahtjev uprave da prijeđe u sindikat koji su oni osnovali. S takvom upravom nema dijaloga te je stoga nemoguće doći do kolektivnog ugovora.

Ovo je u ponedjeljak na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Sindikatom vozača i prometnih radnika u “Autoprijevozu” izjavio Jozo Marić, županijski povjerenik HUS-a.

Presici su nazočili čelnici osam braniteljskih udruga koji su podržali Pavlinušića kao suborca, dragovoljca Domovinskog rata i oca troje djece čija obitelj živi od njegove plaće.

Pozvali Uskok, DORH i MUP

Nezavisni vijećnik Miro Bulj dodao je da se žestoko protivi uvrštavanju direktora Joška Jerkana u pripreme za Alku kao kandidata za alkara.

- Ako Joško Jerkan bude trčao Alku, ja nikada više neću sudjelovati u radu ovog saziva Upravnog odbora Viteškog alkarskog društva, čiji sam član – zaključio je Bulj.

Marić je u nastavku ustvrdio da je inspekcijski nadzor Porezne uprave Ministarstva financija otkrio nabavku pogonskoga goriva s crnog tržišta, čime je oštećen državni proračun te da je utvrđeno veliko zakidanje “Autoprijevoza” od “Prometa” iz Makarske.

Opravdano sumnjajući da se u “Autoprijevozu” događaju nezakonitosti velikih razmjera, sindikati su javno pozvali Uskok, DORH i MUP-ov Odjel za gospodarski kriminalitet da žurno ispitaju kako je moguće da se naočigled svih odgovornih u toj tvrtki i dalje krše i izigravaju potpisani ugovori i preuzete obveze.

Ogorčeni stanjem u tvrtki, sindikat i radnici inzistiraju da se ugovor o restrukturiranju i financijskoj konsolidaciji “Autoprijevoza” sa strateškim partnerom “Prometom” raskine.

U “Autoprijevozu” se, tvrde, gaze sindikalna i radnička prava, a umjesto poslovnih uspjeha nižu se afere i možebitni kriminal, zaključili su sindikalisti.

Toni Paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 00:24