StoryEditorOCM
Dalmacijaipak se kreće

U utorak se raspisuje natječaj za čiovski most

Piše PSD.
18. kolovoza 2014. - 23:43
Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture kreće s objavom natječaja za izvođača radova i nadzora na izgradnji mosta kopno - otok Čiovo, čija je ukupna vrijednost radova procijenjena na 32 milijuna eura.

Natječaji za izvođenje i nadzor trajati do početka listopada. To nadmetanje ići će putem dva natječaja, od kojih je prvi objavljen 14. kolovoza, u Narodnim novinama i to za kompletan nadzor nad radovima koji će biti otvoren do kraja rujna, dok će drugi natječaj, za izvođenje radova na tom mostu, u Narodnim novinama biti objavljen u utorak, 19. kolovoza, a nadmetanje za to će trajati do početka listopada ove godine.

Iz Ministarstva ističu da će se izgradnja mosta kopno-Čiovo i pristupnih cesta odvijati utri faze te da bi sve trebalo biti gotovo u dvije godine.

Na taj će se način omogućiti bolja dostupnost otoka Čiova, poboljšanje veza prema splitskoj zračnoj luci i mreži autocesta te razriješiti problem velike prometne zagušenosti koja ugrožava zaštićenu povijesnu jezgru grada Trogira (pod zaštitom UNESCO-a).

Naime, projektom će se, prema očekivanjima, povećati i sigurnost prometa te skratiti vrijeme putovanja i pružiti potpora regionalnom razvoju te gospodarskim aktivnostima otoka Čiova.

Isto tako, projekt udovoljava i unaprijed utvrđenim pravilima za sufinanciranje iz fondova EU, a to su izrađena studija predizvodivosti, studija izvodivosti i studija utjecaja na okoliš.

JAKOV ŽARKO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2024 08:24