StoryEditorOCM
DalmacijaOKONČANI DVOTJEDNI PROSVJEDI

Ugroženi građani: Ako do 1. ožujka ne počne sanacija, primijenit ćemo sva raspoloživa sredstva kako bismo zatvorili 'Mojanku'!

4. studenog 2019. - 13:06
Nezadovoljni stanovnici ispred ulaza u ‘Mojanku’ prosvjedovali su sve do subote

U subotu poslijepodne završio je dvotjedni mirni prosvjed građana Turjaka i Brnaza koji su svakodnevno održavali kod ulaza na deponij miješanog komunalnog otpada “Mojanka” na Kukuzovcu.

Skupina građana, uglavnom iz dijelova Brnaza i Turjaka kojima je deponij u bliskom susjedstvu, svakodnevno je za vrijeme radnog vremena dežurala, a bili su odlučni da svojim tijelima spriječe ulazak kamiona s otpadom iz Vrgorca.

Prosvjed je, podsjetimo, prvi započeo saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista Miro Bulj koji je u dva navrata stao ispred kamiona i onemogućio njihov ulazak u prostor deponija. Nakon dva neuspjela pokušaja istovara smeća na deponiju “Mojanka”, kamioni iz Vrgorca više nisu dolazili na Kukuzovac.

Prije završetka mirnog prosvjeda velika skupina građana koji za sebe tvrde da je njihovo i zdravlje članova njihovih obitelji ugroženo od deponija, a o kvaliteti života uz svakodnevne neugodne mirise koji stižu s odlagališta da se i ne govori, podržala je organizatora mirnog prosvjeda Stipu Perića, predsjednika MO-a Turjaci i sinjskog gradskog vijećnika, te su ga ovlastili da ih i ubuduće zastupa.

Oni od gradova Sinj i Trilj, općina Dicmo, Hrvace i Otok te mjesnih odbora Brnaze i Turjaci traže da se suglase s ugroženim građanima oko deponija da se na “Mojanku” neće primati komunalni otpad od nikoga osim iz Sinja, Trilja, Dicma, Hrvaca i Otoka.

Od grada Sinja su zatražili neodgodivo pokretanje sanacije “Mojanke”, s rokom odmah, za što, navode, ima osiguranih 17 milijuna kuna. Ako Grad Sinj do 1. ožujka 2020. godine ne pokrene sanaciju deponija, ugroženi građani će, kažu, primijeniti sva raspoloživa sredstva kako bi u potpunosti zabranili dovoženje bilo kakvog smeća na “Mojanku”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 03:06