StoryEditorOCM
Dalmacijasretno mladenci!

Velika fešta u Delalinih, Miljenko i Ivanka obnovili bračne zavjete: vjenčali su se davne '58., pogledajte koliku obitelj imaju nakon 60 godina braka

22. studenog 2018. - 14:55

Miljenko i Ivanka Delale nakon 60 godina braka obnovili su svoje zavjete u solinskoj crkvi Gospe od Otoka.
Kao i nekad, u istoj crkvi u kojoj ih je 1958. vinča don Ante Jurić, tadašnji solinski župnik, a posli splitsko-makarski nadbiskup.

Miljenkov kum je bija Tomislav Rogulj, a Ivankin Mirko Boban Nikolajin. Pir se po običaju u ona vrimena pravija u kući, a kuvale su po domaću poznate solinske kuvarice.

Danas 85-godišnji Miljenko, u Solinu poznatiji pod nadimkom Seka, i pet godina mlađa Ivanka, rođena Katić, rado se sićaju i mladosti i svoga zajedničkog života koji su s dicon proveli u obiteljskoj kući u centru grada, kod "Gašpića".

Ivanka je bila domaćica i brinila se o dici: Jošku, Edi i Miroslavu, a Miljenko je ka stolar prvo radija u "Salonita", a onda kod vojske. A kad bi doša doma, pričaju nan, nastavija bi radit faturete.

– Bija je dobar marangun, ali još bolji parketar, pa ga i danas znaju zato zvat na telefon. Popodne bi zna provodit i pomažući ocu, našen didu Toniju Delali radit bačve, jer Delale su poznata solinska obitelj zanatlija, bačvara. A mater je osim kuvanja znala lipo i u ruke, pa je šila, radila kuverte za postelje i goblene – fale ih danas njihova dica, koja su za njih u povodu ove obljetnice priredila i lipu feštu.

Nakon obnove zavjeta u crkvi prid Bogon i župnikon don Rankon Vidovićen, obitelj je nastavila feštat.

– A di drugo nego u Rupatini, odakle je mater – ističe po solinsku najstariji sin Joško.

Na ovon dijamantnon jubileju su uz njih bile i neviste: Mare, Lucija i Milena, unuci Miljenko, Marina, Nino, Bruna, Mirna, Mario i Mislav i praunuci: Maja, Ivano, Josip i najmlađi Luka, kojen su četri godine.

Jilo se, slavilo se, pričalo i smijalo, a kad je doša red na tortu, Seka je uz osmijeh zagrlija svoju Ivanku, ka i kad su bili bokun mlađi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 17:10