StoryEditorOCM
Dalmacijaobećanja općinskih čelnika primirila brojne vlasnike kuća u marinskom vikend- naselju

Vikendaši iz Sevida hoće vodu, cestu, javnu rasvjetu...

Piše PSD.
24. kolovoza 2008. - 21:06

Novi načelnik marinske općine Ante Mamut Batina, kojega su vikendaši na zboru građana s pljeskom dočekali, obećao rješavanje komunalnih problema u Sevidu, te upozorio da bi sređivanje ‘papirologije’ moglo biti veći problem od novca

Općinsko poglavarstvo je uz vas, iako općina nije baš u bajnoj situaciji. Imamo puno problema, ali nadam se da zajednički možemo nešto učiniti. Nećemo puno obećavati jer nismo od onih koji daju lažna obećanja, a ne ispune ih – kazao je novi marinski načelnik Ante Mamut Batina obrativši se vikendašima Sevida koji su ga s pljeskom dočekali na zboru građana što su ga u nedjelju sazvali radi rješavanja svojih višegodišnjih gorućih problema vode, putova i javne rasvjete.

Upozorivši prosvjednike da će možda čak veći problem biti sređivanje “papirologije” za neke projekte nego novac, Batini u kratkom istupu nije promaknulo da pozove bivšeg člana Poglavarstva Zorana Rinčića i odnedavnog predsjednika HDZ-a (koji je također nazočio zboru iako ga organizatori nisu pozvali) da skupu objasni što je bivša vlast učinila za Sevid.

Dosta duži i konkretniji od Mamuta bio je član Poglavarstva zadužen za gospodarstvo Ivica Pavić koji je istaknuo kako je čelništvo općine dolaskom na vlast u svibnju ove godine iz ladice izvuklo studiju vodoopskrbe Marine usvojenu još 2003. godine koja nudi rješenje magistralnog cjevovoda od spoja Vinišće do Dvornica u kojemu se nalazi i Sevid te da će se taj projekt već idućeg mjeseca u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom i Šibenskom županijom kandidirati u Vladi među prioritetima za financijsku potporu.

Istodobno će se pristupiti izradi idejnog projekta za mjesnu mrežu, kazao je Pavić procjenjujući da bi Sevid za tri do četiri godine mogao dobiti pitku vodu. Nadalje, vikendašima je najavio kako će se, s obzirom na to da je za ovu godinu to kasno, iduće u općinski infrastrukturni program uvrstiti izrada projektne dokumentacije za cestu te krenuti u postavljanje javne rasvjete.

Legalizirat će se kuće na Punti Oštrici

Naglasivši kako se u kratkom roku ne može riješiti ono o čemu se godinama nije vodilo računa, Pavić je kazao kako je aktualna vlast pristupila izmjenama i dopunama Prostornog plana kojima će se omogućiti legalizacija bespravno izgrađenih objekata, kojih je nemali broj na sevidskoj Punti Oštrici, što je izazvalo svekoliku podršku vikendaša, posebice onih koji su još prije 20-ak godina izgradili objekt, a nisu ga do danas legalizirali.

Pavić je pozvao vikendaše da svoj boravak prijave u Sevidu, jer je to jedan od načina da se proširi i tamošnje građevinsko područje. Vikendaš Ante Jukić požalio se kako se općini platio 225.000 kuna za građevinsku dozvolu, a da mu nitko u općini nije rekao što će se napraviti u Sevidu.

Ante Jerković upozorio je kako bi u sklopu projekta vodoopskrbe trebalo voditi računa i o kanalizaciji te je zahtijevao da se ubuduće treba točno znati koliko je od vikendaša Sevida općina ubrala novca i koliko će ga izdvojiti za uređenje naselja. Na zboru je imenovan Odbor čiji članovi su Ante Tešija, Ante Jerković, Velimir Strinić, Snježana Čulić i odvjetnik Stipe Čurak koji će koordinirati s općinom glede rješavanja spomenutih problema.

Prvi sastanak najavljen je već za prvi radni dan, znači ponedjeljak, jer, kako je kazao Tešija, jedan od organizatora zbora, vikendaši Sevida više nemaju vremena za čekanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:21