StoryEditorOCM
DalmacijaINVALIDI DOMOVINSKOG RATA OKRENULI LEĐA SILNIKU

Vinko Brkan nije više predsjednik Hvidre Trogir

Piše PSD.
1. studenog 2009. - 19:22

Nakon četrnaest godina Vinko Brkan više nije predsjednik trogirske Hvidre. Te ga je funkcije jednoglasno razriješilo 66 članova koji su nazočili izvanrednoj izbornoj skupštini koju je sazvala trećina članova od njih 149, odlučnih da smjene Brkana zbog njegova samovoljnog vođenja udruge i štete koju joj je zbog toga nanio.

 Vinko Brkan
Za novog je predsjednika tajnim glasovanjem izabran Marijo Ivica, a za dopredsjednika, umjesto dosadašnjeg Branka Žarkovića, prof. Stjepan Jurčević. Skupštini je nazočio predsjednik Županijske Hvidre Kristijan Petric, koji je kazao da ima potpise trinaest podružnica Hvidre koje su trogirskim braniteljima dale potporu da smijene Brkana, jer je stanje zbog njegova ponašanja svima dozlogrdilo.

Dodao je kako, osim što nije sazivao redovite skupštine ogranka Trogir, Brkan protekle tri godine uopće nije kontaktirao sa Županijskom Hvidrom, te da je ostao iznenađen kad je tek prije nekoliko dana doznao da je Brkan samovoljno, bez suglasnosti Predsjedništva Hvidre Županije splitsko-dalmatinske, rascijepao Hvidru Trogir na ogranke Seget, Okrug i Marina.

Novoizabranim je čelnicima poručio da je povukao crtu na ono što je bilo do sada, da rade savjesno i odgovorno te da imaju njegovu podršku, te da se nada da je imaju i u središnjici. Zahvalivši na iskazanom povjerenju, novi predsjednik Marijo Ivica obećao je da će novoizabrano vodstvo raditi časno i pošteno, te da će udruga biti servis svim članovima.

− Idemo raditi, konačno je vrijeme za to − poručio je dopredsjednik prof. Stjepan Jurčević. Skupštini su nazočili gradonačelnik Damir Rilje i njegov zamjenik Milivoj Šimić, te predsjednik Vijeća Pero Maravić.

− Drago mi je da ste se u ime svetog imena koje nosite odlučili “očistiti” od ljudi koji su se u vaše ime bogatili, ne vodeći računa o vama i vašim problemima − kazao je Rilje. Okupljenim braniteljima poručio je da su oni okosnica i moralna vertikala Domovinskog rata, na čijim je temeljima stvorena država, te da će od nove trogirske vlasti imati bezrezervnu podršku, kakvu su i zaslužili.

Istu je potporu u ime Gradskog vijeća obećao i njegov predsjednik Pero Maravić. Potporu novom vodstvu dala je i predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja s područja bivše trogirske općine Lidija Medić, kazavši kako očekuju dobru suradnju dviju srodnih udruga. Na skupštini su izabrani izaslanici za Skupštinu ZU Hvidra SDŽ − Marijo Ivica, prof. Stjepan Jurčević i Ante Belas, te izaslanici za sabor Hvidri RH Marijo Ivica i Renato Antunović.

gordana dragan

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2024 06:26