StoryEditorOCM
Dalmacijaponuda vladi

Vrgorački gradonačelnik Rudolf Grljušić: Evo vam zemljište za mini bolnicu, plus komunalni priključci

Piše Mate PRIMORAC
11. ožujka 2016. - 22:48
Vrgorac, 291215. Sjednica Gradskog vijeca na kojoj je jedina tocka dnevnog reda bio prijedlog proracuna za 2016. godinu. Nakon pregovora koji su prethodili sjednici s velikom vecinom glasova zamjenjena je odlukom o privremenom financiranju Grada. Na fotografiji: Rudolf Grljusic(HDZ)-gradonacelnik Vrgorca. Foto: Ivo Ravlic/CROPIX

U posljednje vrijeme u medijima se vrti informacija o gradnji mini bolnice za područje Imotske i Vrgoračke krajine, doline Neretve i Makarskog primorja. U povodu toga priopćenjem za javnost obratio se mladi vrgorački gradonačelnik Rudolf Grljušić, koji smatra da je za izgradnju takve bolnice idealno područje Vrgoračke krajine.

"U povodu medijskih napisa, a i izjava pojedinih dužnosnika o gradnji mini bolnice kojoj bi gravitirali neretvanska dolina, Makarsko primorje, te Vrgoračka i Imotska krajina, želim izraziti punu podršku navedenom projektu.

Rasterećenje županijskih bolnica i KBC-ova, a istodobno pravodobna dostupnost zdravstvene zaštite svim našim građanima, trebalo bi biti prioritet svake vlade. Mini bolnica za navedena područja bila bi od izuzetnog značenja za više od stotinu tisuća stanovnika i njezinih potencijalnih korisnika.

Međutim, moram istaknuti, kada govorimo o potencijalnoj lokaciji navedene bolnice, kako je područje Vrgoračke krajine u geografskom središtu između neretvanske doline, Makarskog primorja i Imotske krajine, ima odličnu prometnu povezanost te je logično da lokacija buduće bolnice bude na području Vrgorca. U tom smislu spremni smo osigurati zemljište i pomoć u rješavanju svih komunalnih priključaka ako se Vlada odluči graditi bolnicu na području Vrgorca", stoji u priopćenju Rudolfa Grljušića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 20:54