StoryEditorOCM
Dalmacijajednoglasno podržano

Za izgradnju ljekarne na Kili kupuje se 105 kvadrata

22. prosinca 2018. - 22:37

Županijski vijećnici nedavno su jednoglasno podržali dva projekta tvrtke "Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije", koje im je na predstavio Ante Mihanović, ravnatelj te regionalne ustanove.

Radi se o izgradnji druge faze Galenskog laboratorija u Dugopolju, te kupnja 105 četvornih metara prostora na Kili za potrebe nove ljekarne.

– Proveli smo natječaj za izvođača radova druge faze izgradnje zgrade u Dugopolju, vrijedne 41 milijun kuna. Od dvije ponude izabrana je grupacija ponuđača "Tromont-Micro" koji će posao obaviti prema ponudi od 40,95 milijuna kuna – naglasio je Mihanović, te se referirao na pitanje Igora Skoka, vijećnika stranbke Pametno, vezano uz kreditno financiranje:

– Imali smo uspješnu godinu i 21 milijun kuna smo osigurali vlastitih sredstava. Kredit nismo realizirali, jer nam na samom početku izgradnje druge faze projekta i ne treba, barem ne tijekom prvih šest mjeseci. No, neće biti problema u pregovorima s bankama za dobivanje kredita, imamo zadovoljavajući bonitet, pa ne očekujem daljnje prepreke u realizaciji ovog ulaganja.
Što se tiče buduće ljekarne na Kili, u sklopu novog objekta koji gradi državna Agencija za promet nekretninama (APN), osigurat će se i prostor za novu ispostavu te županijske tvrtke.

– Radi se o 105 kvadrata koje bismo kupili, a u suradnji sa APN-om to možemo isfinancirati, pa nam samo treba potvrda da se kao vijećnici slažete s ovom investicijom – zatražio je Mihanović "zeleno svjetlo" od regionalnog parlamenta koje je dobio jednoglasno.

Na isti način usvojena je i suglasnost na Izmjenu i dopunu Statuta "Ljekarne" budući da preuzimaju dvije privatne ljekarne u Omišu i na Hvaru, a budući da je ona u Imotskom već preseljena u drugi prostor, trebalo se složiti i oko tih izmjena anagrafske oznake, te pripremiti i dopunu za novu ispostavu koja će biti u novoj dnevnoj bolnici koja se gradi u Zagvozdu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 20:38