StoryEditorOCM
ZagoraFEŠTA NA BAZENU

Cili Sinj mirisat će na tripice: ‘Ljubitelji dobre spize, dođite na Tripicijadu, sve je mukte, guštat ćete...‘

Piše Igor Caktaš
8. veljače 2024. - 17:31

Ove subote, 10. veljače, cijeli Sinj i Cetinska krajina mirisat će na tripice! Na Gradskom bazenu u Sinju održat će se tradicionalna 20. Tripicijada.

Krnjevali i ove godine pozivaju sinjske kuharice i kuhare, meštre i meštrovice od kužine, da pokažu svoje znanje i umijeće pri spremanju ove tradicionalne sinjske delicije. Organizatori će se pobrinuti za dobru zabavu, a kuharskim ekipama će biti osigurane tripice, plinske boce i piće.

Ekipe donose plamenike, lonce i teće za kuhanje te - tajne sastojke.

image
Božidar Vukičević/Cropix

- Bit će ukupno 20 ekipa. Na žalost, zbog skučenog prostora na sinjskom Gradskom bazenu, morali smo odbiti pojedine zainteresirane ekipe. Evo, baš sada smo morali odbiti ekipu iz Žrnovnice.

Doći će nam i natjecatelji s otoka Hvara iz Mostara, koji su nastupili i prije dvije godine... Kuhanje počinje u 14.30 sati, a kuha se u prosjeku oko tri sata, ovisno o tome koliko su tripe žilave. Prošle godine se kuhanje produžilo, jer tripe nisu bile dobro obarene.

image

Udruga ‘Naše Brnaze‘ nadmetala se prošle godine

Božidar Vukičević/Cropix

Ulaz je slobodan, kao i spiza, tko voli tripice, neka dođe u Sinj, bit će naš dragi gost. Najbolje će tripice odabrati žiri sastavljen od publike i od sudionika natjecanja - kazuje nam Žare Romac, u ime organizatora 20. Tripicijade.

- Malo nas zabrinjava vremenska prognoza, najavljuju kišu, ali mi ne gubimo optimizam. Vidimo se na Tripicijadi! - poziva Romac.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. veljača 2024 06:17