StoryEditorOCM
Zagorastrah od zaraze

Građanima Obrovca prijeti i zdravstvena opasnost, stiglo upozorenje Stožera: Sve bacite u kontejnere!

Piše Vijesti SD
16. svibnja 2023. - 16:31

Uslijed bujičnih poplava na području grada Obrovca, Stožer Civilne zaštite grada Obrovca upozorava građane na provođenje posebnih mjera sanitarne zaštite.

- Zbog miješanja rijeke Zrmanje sa fekalnim i slivnim vodama koje su poplavile stambene i poslovne prostore, upozoravamo građanstvo na nužnost provedbe sljedećih mjera u cilju sprječavanja nastanka zaraze: dezinficiranje svih poplavljenih prostorija, pokućstvo i tapecirani namještaj koji su poplavljeni preporuča se trajno baciti u priložene kontejnere koji će biti postavljeni po gradu, poplavljene prostore nužno je očistiti sredstvima za dezinfekciju, zidove objekta nužno je dezinficirati, stoji u obavijesti, prenosi Zadarski.

Stanje u Gračacu i Obrovcu jutros je, inače, nešto bolje iako je i dalje teško. Vodostaj rijeke Otuče u Gračacu i Zrmanje u Obrovcu su u laganom opadanju, ali stanje je i dalje ozbiljno. U Gračacu se pomoću radnih strojeva buše rupe u tlu kako bi se voda mogla brže povući, a u Obrovcu se ispumpava voda iz dijela grada koji je ograđen zečjim nasipom, donosi N1.

image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 00:47