StoryEditorOCM
ZagoraBURA POD KAMIČKOM

HDZ-ov vijećnik Vrančić zbog prometnih gužvi napao Bulja: ‘Prestanite umirati za Sinj, počnite živjeti za grad!‘

Piše DALMACIJA SD
29. veljače 2024. - 16:05

HDZ-ov vijećnik Frano Vrančić na sjednici Gradskog vijeća Sinja pitao je gradonačelnika Mira Bulja što je poduzeo po pitanju smanjivanja nepodnošljivih prometnih gužvi na području grada i da objasni opravdanost izgradnje planirane dionice državne ceste D1 koja bi se gradila od D1 u Brnazama kroz naselje Šabiće, presijecala cestu Sinj - Otok Dalmatinski da bi se spojila s cestom Sinj - Glavice kod Dalmatinke, piše Ferata hr.

- Kakva je to prometno rasterećujuća dionica, odnosno obilaznica ako će se promet opet odvijati u gradu Sinju od raskrižja Gornjih i Donjih Glavica ulicom Dimovinskog rata pa sve do rotora u centru grada? Je li istina da ne odgovarate na dopise ŽUC-a u vezi izgradnje ceste Masle - Piket koja bi u prometnom smislu značajno rasteretila centar grada i na kojoj ste sjednici Županijske skupštine tematizirali izgradnju te iste ceste - pitao je Vrančić.

image

Sinjski gradski vijećnik Frano Vrančić

Tom Dubravec/Cropix

Radovi na Aglomeraciji

Bulj je odgovorio da na gustoću prometa kroz Sinj i prometne čepove najviše utječu radovi na projektu Aglomeracija.

- Imamo problem što se tiče ceste od Dalmatinke, odnosno kapelice svetog Ante preko Šabića do državne ceste D1 u Brnazama, jer Hrvatske ceste kasne s izgradnjom. Koridori planiranih cesta su ucrtavani prije 20-ak godina, no ništa se nije gradilo.

Smatram da je sada kasno za sve ceste koje su ucrtane kroz Brnaze, jer su se u međuvremenu naselja proširila i izgradila. Kasni se 20 godina i vidimo da je kasno za sve što se planira raditi prije Masle i Ivkovića Glavice.

Za cestu od Masle do Piketa sam javno rekao neka je naprave. Što se mene tiče neka odmah počnu raditi. Međutim, Mjesni odbor Brnaze se ne slaže s tom cestom. Donijeli su peticiju sa 600 potpisa. Oni su ljudima zarobili zemlju i ljudi ne mogu njome raspolagati. Znači ili cestu brišite ili je radite. Svaka cesta je dobra, ali ona mora biti iskordinirana s građanima - odgovorio je gradonačelnik.

‘Građani se guše u benzinu‘

- Kako od Vas išta očekivati ako ste stavili ograde pokraj rotora, a da pritom niste ostvarili vaše obećanje o izgradnji pothodnika? Vi jedino sa ŽUC-om znate komunicirati kada treba brisati horizintalnu signalizaciju!

Brisanje pješačkih prolaza kod rotora vaše je jedino prometno rješenje. Budite gradonačelnik s petljom. Ili se držite vašeg krupnokapitalističkog GUP-a i PP-a pa podržite izgradnju ceste Šabići - Dalmatinka - Glavice ili pronađite konkretna rješenja.

Sinjani se guše u benzinu i nemaju vremena za vašu nacionalnu, regionalnu i europsku kampanju. Gradonačelniče, prestanite umirati za Sinj, počnite živjeti za Sinj! Počnite raditi na njegovom razvoju i svekolikom boljitku - rekao je Frano Vrančić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 20:05