StoryEditorOCM
ZagoraANTE PRANIĆ

Nesuđeni splitski župan zasjeo u unosnu fotelju vodeće domaće tvrtke, sva vrata mu je otvorila moćna obitelj iz Zagore

Piše Dalmacija SD
24. svibnja 2024. - 12:35
Ante Pranić je inženjer građevinarstva, a priključio se ‘Krašu‘ nakon lokalnih izbora 2021. godineVojko Bašić/Cropix

Članovi Nadzornog odbora tvrtke "Kraš" na današnjoj su sjednici imenovali Antu Pranića za novog člana Uprave te kompanije, s početkom četverogodišnjeg mandata od 1. lipnja 2024. godine.

Kako je priopćeno iz tvrtke koja je već četiri i pol godine u vlasništvu "Grupe Pivac" iz Vrgorca, Pranić će u svom resoru biti zadužen za investicije, održavanje i korporativnu sigurnost te zaštitu na radu.

Podsjetimo, Ante Pranić je inženjer građevinarstva, a priključio se "Krašu" 2021. godine od kada je radio u uredu Uprave kompanije i odjelu investicija na razvijanju i implementaciji strateški važnih investicijskih projekata na svim trima proizvodnim lokacijama – u Zagrebu, Osijeku i Prijedoru.

Građanima je puno poznatiji kao svojedobni gradonačelnik Vrgorca kao član i lider Nezavisne liste mladih, te kandidat te stranke za župana splitsko-dallmatinskog. Upravo je u gradonačelničkoj fotelji sjedio do kasnog proljeća 2021. godine kada je upravljanje lokalnom vlašću prepustio Mili Hercegu, svojem dotadašnjem zamjeniku, a onda se preselio u metropolu, pod kapu najmoćnijih poduzetnika vrgorskih korijena - obitelji Pivac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 13:43