StoryEditor
ZagoraKORAK DO TRAGEDIJE

Popucao stari most nedaleko od Imotskog, biser dalmatinske arhitekture, stupovi su popustili pod teretom teških vozila, temelji su mu već podlokani

Piše Braco Ćosić
23. studenog 2021. - 09:41

Brojni vozači, ali i poljoprivrednici koji svoje obradive površine imaju na srednjšnjem i zapadnom dijelu Imotskog polja, smještenom između nekadašnje vinarije "Imota" i Mračaja, dijela Grubina u općini Podbablje, već duže vrijeme sa strahom prolaze lokalnom prometnicom koja spaja ta dva dijela polja.

Na sredini te prometnice nalazi se stari most preko kanala Jaruga koji služi za odvod viška vode iz Prološkog blata na krajnjem zapadnom dijelu polja i odvodi je prema rijeci Vrljici kod Nebriževca. Objekt izgrađen prije više od 100 godina, prema tvrdnjama mještana, u vrlo lošem je stanju.

Svi njegovi kameni stupovi su popucali, temelji su potkopani naletima vode, a i okolni potporni zidovi su u vrlo lošem stanju. Budući da tom lokalnom prometnicom svakodnevno vozi veliki broj automobila, ali i dobrano nakrcanih kamiona, urušavanje mosta i veća tragedija se može dogoditi svakog trenutka.

Zato mještani apeliraju na Hrvatske vode da krenu u sanaciju važnog objekta kako bi se izbjegle moguće nesreće. B. ĆOSIĆ

item - id = 1145213
related id = 0 -> 1143925
related id = 1 -> 1143883
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2021 09:42