StoryEditor
ZagoraŠTETA JOŠ NEPOZNATA

Povodanj potopio sinjski Dom zdravlja, dio pacijenata pušten je kućama, a ravnatelj tvrdi: Kriv je izvođač, skinuo je krov, a nije zaštitio objekt

Piše Ivica Marković
28. travnja 2021. - 14:50
Nikola Vilić/Cropix

Kiša koja je padala noćas i jutros dobro je natopila unutrašnjost jedne od triju zgrade Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije (DZ SDŽ) u Sinju.

Razlog nenadanom "navodnjavanju" ordinacija i stacionara je u činjenici što se na tom objektu obavljaju građevinski radovi i što je krov skinut.

- Krov je skinut, a izvođač radova nije zaštitio one dijelove koji su skinuti, pa je kiša padala po unutrašnjosti objekta. Radi se o projektu financiranom iz EU-ovih fondova koji je raspisala Županija, a na natječaj se javilo sedam-osam građevinskih tvrtki i odabrana je najpovoljnija ponuda. U "poplavljenoj" zgradi se na prvom katu nalazi stacionar, a u prizemlju su ginekološke i stomatološke ambulante - kaže dr. Marko Rađa, ravnatelj DZ SDŽ.

I nije ovo prva zgrada Doma zdravlja u alkarskom gradu na kojoj se mijenjao krov.

- Istina je, krov je mijenjan i na zgradi na kojoj su se građevinski radovi izvodili prije ove. I tamo izvođač radova nije prekrio cijeli krov kada ga je skinuo, pa je također dio unutrašnjosti bio "osviježen" kišom. Samo se tada radilo o manjoj površini - tvrdi naš sugovornik.

Zanimalo nas je kolika je materijalna šteta na samoj zgradi, odnosno njezinoj unutrašnjosti nakon zadnjeg povodnja.

- Ne radi se o velikoj materijalnoj šteti, s deset kanti boje opiturat ćemo sve ono što je uništeno. No, veliki posao je zbog "nematerijalne štete" budući da smo svu opremu i sve djelatnike morali premjestiti u one prostore koji nisu vlažni - ističe dr. Rađa.

Je li nastala šteta na nekom od skupocjenih medicinskih uređaja tek će se utvrditi.

- Također, morali smo pet od osam pacijenata koji su boravili u stacionaru premjestiti u sobe rodilišta, a trojicu smo otpustili kući. Sada moramo pronaći gdje će nam ljudi tri-četiri dana raditi, dok ponovno ne privedemo svrsi ove dijelove Doma zdravlja koji su "smočeni" - zaključuje čelnik županijske medicinske institucije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2021 17:34