StoryEditorOCM
ZagoraŠKVER U ZAGORI

Sinjski HDZ: ‘Ovo je prava istina o brodogradnji u alkarskom gradu, pitamo se gdje je u toj priči nestala tvrtka Alca‘

Piše Dalmacija SD
23. svibnja 2024. - 15:52

Prije neki dan na internetskoj stranici Grada Sinja i drugim medijima prenesena je informacija o početku poslovanja društva RAND SHIPYARD d.o.o. iz Kaštel Sućurca na području Gospodarske zone Kukuzovac, koja se bavi gradnjom brodova, iznosi sinjski HDZ.

Informacija je predstavljena uz neizostavni prijenos uživo u režiji gradonačelnika Bulja i eskapade samohvale te predstavljanje investicije kao vlastite i zasluge gradske vlasti, iako je uz ovu informaciju ostala prešućena činjenica da je imenovani poduzetnik odustao od svoje investicije u Gospodarskoj zoni Kukuzovac i gradnji gospodarskog objekta za koju je zaključio predugovor 16.5.2023. g. https://www.sinj.hr/potpisan-predugovor-s-rand-shipyardom-za-proizvodni-objekt-na-kukuzovcu/.

U svakom slučaju pozdravljamo dolazak poduzetnika i zaposlenika društva RAND SHIPYARD d.o.o. iz Kaštel Sućurca, želimo im uspješan rad i djelovanje, te smo kao politička stranka otvoreni za daljnje jačanje poduzetništva i poduzetničkih inicijativa, pogotovo na konkretnom primjeru proizvodne djelatnosti, iznosi HDZ.

"Nažalost, uz ovu temu od gradonačelnika Bulja nismo čuli ni riječi da je Gospodarsku zonu Kukuzovac napustila tvrtka Alca Zagreb d.o.o., Zagreb koja je još 2010. kupila 31.289 m2 zemljišta za cijenu od pola milijuna eura te kao prva na GZK izgradila veliki logističko distributivni centar i svojevremeno zapošljavala sa sezonskim radnicima i blizu 100 zaposlenih, od kojih najviše s područja Sinja.

image

Igor Vidalina, predsjednik sinjskog HDZ-a

Ante Čizmić/Cropix

Prema našim saznanjima, vođene isključivo svojim razlozima i poslovnim odlukama, dvije tvrtke zamijenile su gospodarske zgrade i poslovne prostore u kojima su poslovale, tako je Alca Zagreb d.o.o. otišla s Kukuzovca u Kaštela, a tvrtka RAND SHIPYARD d.o.o. suprotnim smjerom. Zašto se to skriva?", pita HDZ.

Koliko nam je drago zbog dolaska brodograditelja iz RAND SHIPYARD, jednako toliko je žao zbog odlaska Alce Zagreb. Ostaje pitanje je li i što gradonačelnik Bulj učinio kako bi Alca ostala u Sinju, a što se, vidimo nažalost, nije dogodilo. Time je propuštena velika prigoda da Alca Zagreb ostane u Sinju, a tvrtka RAND SHIPYARD izgradi gospodarski objekt na kupljenom zemljištu kako je prvotno i planirano te tako ostvari dodanu vrijednost za sinjski kraj, gospodarsku zonu i otvaranje novih radnih mjesta.

Hvalisanje ovom investicijom, koja je isključivo plod poduzetničkih dogovora i inicijativa, a istodobno prešućivanje tako važne činjenice o odlasku prvog i najvećeg investitora na zoni, podsjeća na priču o novim vrtićima koji su se svečano otvarali u prebojanim prostorijama starih – i u konačnici je prevara, podcjenjivanje građana Sinja i vrijeđanje njihovog zdravog razuma".

"Poštovani gospodarstvenici, stoga pripazite, dobro zaključajte svoje objekte. Po gospodarskoj zoni kreću se "sumnjive“ osobe koje ulaze u poslovne prostore, snimaju videa i hvale se investicijama s kojima nemaju nikakvih zasluga. Šalu na stranu.

Umjesto da se naslikava po pogonima tvrtki koji su izgrađene prije 10 ili više godina, gradonačelniku Bulju predlažemo staviti fokus na gradnju trafostanice (koja bi omogućila daljnji razvoj zone jer već sada investitori ne mogu graditi nove objekte zbog nedostatka struje) i naravno ispunjavanju obećanja o multinacionalnim kompanijama koji će doći u Sinj radi njegove nacionalne vidljivosti, uz opasku kako u njegovom mandatu nijedan novi objekt nije izgrađen u GZK, pa su tako njegova obećanja o razvoju naše gospodarske zone, u konačnici cijelog grada - potonula poput Titanika", stoji u reagiranju sinjskog HDZ-a koje potpisuje predsjednik Igor Vidalina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 10:23