StoryEditorOCM
Zagora(NE)POZVANI GOST

Stanovnike Zagore, posebno Imoćane, uznemirio fantomski zrakoplov koji satima leti iznad njih, jedan detalj je ključan

Piše Dalmacija SD
10. listopada 2023. - 13:26

Iznad Imotskoga i Imotske krajine dugo je kružio manji zrakoplov, što je uznemirilo građane, piše Radio Imotski.

Budući da su ga neki od njih locirali putem popularne internetske aplikacije "Flight radar", na kojoj je bilo vidljivo da zrakoplov kruži pravilnom putanjom u zračnom prostoru istočnog dijela Dalmatinske zagore, s Radija Imotski poslali su pitanja tvrtki "Hrvatska kontrola zračne plovidbe".

image

Ruta zrakoplova (zeleno) na zaslonu internetske aplikacije ‘Flight Radar‘

Flight Radar/Radio Imotski

Iz Zagreba je stigao odgovor da je riječ o "zrakoplovu koji je provodio cijepljenje lisica" odnosno bacanje mamaca s cjepivo za tu životinjsku vrstu.

Kako se doznaje, sve do sutra će se obavljati oralna vakcinacija lisica na području cijele Hrvatske.

- Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane, sustavno od 2011. godine provodi oralnu vakcinaciju lisica protiv bjesnoće. Značaj provedbe ove mjere prepoznat je na razini EU-a koja kontinuirano odobrava hrvatske programe oralne vakcinacije lisica.

Mjera se provodi dva puta godišnje, u jesen i proljeće. Jesenskom akcijom cilj je imunizirati lisice prije sezone parenja. Mamci koji u sebi sadrže potrebnu dozu cjepiva u potpunosti su neškodljivi za zdravlje drugih divljih i domaćih životinja - navodi se u odgovoru koji prenosi Radio Imotski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 14:36