StoryEditorOCM
Zagoraoaza u prološcu

Šućuri su pioniri u iznajmljivanju u Imotskoj krajini. Turizam imaju u malom prstu, a ovu prekrasnu kuću gosti obožavaju

Piše Josipa Rimac Vlajčić
27. travnja 2024. - 07:27

Službena statistika imotskih smještajnih kapaciteta za prvu polovinu 2024. godine navodi kako su trenutno u Imotskoj krajini 564 registrirana smještajna objekta; od toga pedesetak apartmana, tri hotela i dva kampa, a jednostavnom računicom dolazimo do brojke od pet stotina kuća za odmor, mahom vila s bazenima i popratnim zabavno-sportskim sadržajima.

Uskočimo li u vremenski stroj i vratimo se desetljeće unatrag, u 2014. godinu, koja i nije bila tako daleko, prisjetit ćemo se zanimljivog i gotovo nevjerojatnog podatka – tada je u Imotskom postojalo svega nekoliko kuća za iznajmljivanje, koje su se doslovno mogle izbrojiti na prste jedne ruke.

Tako nam kaže Petra Šućur, vlasnica kuće za odmor, koja sa svojom obitelji već desetu godinu iznajmljuje svoju obiteljsku kuću u Donjem Prološcu i jedna je od prvih koja je osjetila i predvidjela da se u Imotskoj krajini krije itekakav potencijal na kojem se može stvoriti turistički biznis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:41