StoryEditorOCM
Zagoradobre vijesti

U Dalmatinskoj zagori: majkama blizanaca, troje i više djece plaće bez limita!

Piše Toni Paštar
18. srpnja 2023. - 15:50

Gradsko vijeće Trilja jednoglasnom odlukom donijelo je Pravilnik o novčanoj pomoći za vrijeme korištenja roditeljskog dopusta nazvanoj "Prve tri".

Radi se o odluci čijom će provedbom majkama s troje i(li) više djece i blizanaca Triljani omogućiti primanje plaće bez limita kroz prve tri godine života djeteta.

Ova mjera posebno će pogodovati roditeljima na porodnom dopustu s većim iznosima prosječno isplaćene plaće 6 mjeseci prije rođenja djeteta. Zaposlenim majkama koje rode treće i svako slijedeće dijete grad Trilj isplaćivat će razliku između iznosa državne potpore i njihove plaće, onima s manjim plaćama isplaćivat će se razlika između iznosa državne potpore i prosječne plaće u Hrvatskoj dok će nezaposlenim majkama, poljoprivrednicama i majkama izvan sustava rada biti isplaćivana razlika iznosa između državne potpore i minimalne bruto plaće.

Triljani ističu da je ovo najbolja mjera poticaja majkama koje se odluče na rađanje trećeg i svakog slijedećeg djeteta. Odluka se primjenjuje za djecu rođenu od početka 2022. godine, a uvjet je da dijete ima prebivalište na području grada Trilja kao i da roditelji imaju prebivalište na području grada Trilja posljednje tri godine. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:18