StoryEditorOCM
Zagorasan ili java

Usred Zagore gradit će se zračna luka i pista od 3 kilometra, pogledajte kako bi trebala izgledati konkurencija Resniku

Piše Šibenski.hr
23. studenog 2023. - 14:48

Desetljećima se maštalo o tome kako će naša županija dobiti zračnu luku, a sad se to počelo ostvarivati.

Nakon dugih priprema, beskrajnih lobiranja i dogovaranja, danas je na sjednici Vlade donesena odluka o davanju suglasnosti za osnivanje društva s ograničenim odgovornošću, odnosno zračne luke u Šibensko-kninskoj županiji.

Ovaj projekt je od velikog značaja za razvoj turizma i gospodarstva u Šibensko-kninskoj županiji, koja će tako dobiti svoju međunarodnu zračnu luku. Zračna luka u će se nalaziti na prostoru grada Drniša odnosno naselja Pokrovnik što je predviđeno prostorno planskom dokumentacijom te razvojnim strategijama - kaže Hrvoje Zekanović (HDS), saborski zastupnik iz Šibenika.

Političar tvrdi kako je, bez obzira što je tek početak a ne kraj. ovo povijesni dan za Šibenik, Drniš i cijelu županiju. Zračna luka će otvoriti nove mogućnosti za povezivanje s drugim gradovima i zemljama, privlačenje novih gostiju i investitora, te stvaranje novih radnih mjesta.

- Važno je napomenuti kako će se zračna luka nalaziti nalazi u blizini autoceste A1, Jadranske magistrale i željezničke pruge Split - Šibenik - Knin (Zadar) što joj daje komparativne prednosti.

Ova zračna luka će biti jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u Hrvatskoj, koji će imati veliki utjecaj na razvoj cijele Dalmacije, a trebala bi također biti dio Transeuropske prometne mreže (TEN-T), koja povezuje glavne prometne pravce i čvorove u Europi.

Hvala Vladi koja je još jednom pokazala kako vodi računa o ravnomjernom razvitku svih krajeva Hrvatske. Ova odluka je još jedan dokaz orijentacije Vlade prema razvoju turizma, a i prepoznavanje šibenske turističke regije koja ima goleme mogućnosti u razvoju svoje turističke ponude.

Ovim putem moram zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovom dugotrajnom procesu: koleg(ic)ama Branki Juričev Martinčev (HDZ), Josipu Begonji (HDZ) i Franku Vidoviću (Socijaldemokrati) koji su prije dvije godine, pa opet lani podržali amandman na prijedlog državnog proračuna kojim je započeo ovaj proces.

Hvala Vladi, Ministarstvu prometa, Županiji šibensko-kninskoj, gradovima Šibeniku, Drnišu, Vodicama, Kninu i Skradinu te Razvojnoj agenciji Šibensko-kninske županije. Važno je napomenuti kako su sva gradska vijeća u spomenutim sredinama i Županijska skupština prethodno usvojili odluke o osnivanju društva s ograničenim odgovornošću, odnosno zračne luke - ističe zastupnik Zekanović, inače HDZ-ov politički partner.

Prema njegovim riječima, poslovni udjeli u budućoj zračnoj luci će biti takvi da će država imati 55 posto, Županija 20 posto, Grad Šibenik osam posto, Grad Vodice šest posto, Grad Drniš pet posto, Grad Knin četiri posto te Grad Skradin dva posto.

- Važno je napomenuti kako ovo nije kraj nego tek početak stvaranja i građenja zračne luke na prostoru grada Drniša, odnosno naselja Pokrovnik - zaključio je Zekanović.

image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
image

Privatni album

Privatni Album/
image

Privatni album

Privatni Album/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 03:44