StoryEditorOCM
Dalmacijamještani u problemu

Zatvara se Sv. Ilija: 'Sada do posla moramo putovati 120 km, radit ćemo samo za putne troškove!'

Piše PSD.
30. ožujka 2014. - 13:12
Zbog neodgodivih radova zatvara se biokovski tunel “Sveti Ilija“ za sav promet od sedam sati u ponedjeljak 31. ožujka do 14. travnja ove godine - kazali su nam u HAC-u.

Prema riječima Kate Kuprešak, glasnogovornice HAC-a, tehnologija izvođenja radova zahtijeva zatvaranje prometa u oba smjera zbog sigurnosti putnika. Za sve vozače predlaže se korištenje alternativnih pravaca Šestanovac-Dupci-Makarska i obrnuto.

Kada su stanovnici Vrgoračke krajine čuli informaciju da se zatvara tunel “Sv. Ilija“, i to sve do sredine travnja, ostali su šokirani, posebno oni koji svakodnevno putuju na posao u Makarsku. Njihovim problemima ne nazire se kraj, jer je već prije zatvorena državna cesta Vrgorac-Makarska, zbog radova na tunelu Stupica.

U najgorem položaju su stanovnici Kljenka i Dugih Njiva, kojima, umjesto 20 kilometara, sada u jednom smjeru valja prevaliti oko 120 km do radnoga mjesta pod Biokovom.

- Tridesetak ljudi iz Kljenka i Dugih Njiva svakodnevno putuje u Makarsku na posao, a među njima sam i ja. Ovo će nas potpuno financijski iscrpiti, radit ćemo samo za putne troškove koji će se ponovno kretati od 2000 do 2500 kuna. Ako netko slučajno ima krediti, a većina ih imamo - gotovo je!

Ne znam što oni misle, zatvorili su Stupicu, nisu posao završili, a sada zatvaraju tunel “Sv. Ilija“. Ovih dana sigurno ćemo se sastati zbog ovoga problema, tražit ćemo da nam plate jedan dio putnih troškova - istaknuo je Antonio Bobanac iz Kljenka.

M. PRIMORAC, foto: arhiv cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 13:25