StoryEditorOCM
Dalmacijagozba za Omrčena i družinu

Županijski sud u Splitu potvrdio USKOK-ovu optužnicu protiv Pjerina Bebića

Piše PSD.
18. rujna 2014. - 11:46
Županijski sud u Splitu potvrdio je USKOK-ovu optužnicu protiv Pjerina Bebića, bivšega gradonačelnika Hvara, i još petorice: Dušana Šege iz Hvara, Pjerinova brata Domagoja Bebića iz Zagreba, Tihomira Marasa iz Sinja, Nikole Petrića iz Hvara i Zdravka Omrčena iz Splita, zbog zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja.

Optužnica je pravomoćna, iako su neki akteri u medijima izražavali vjeru da dotle neće doći, smatrajući to trivijalizmom zbog relativno malog iznosa.

Na pripremnom ročištu svi se mogu nagoditi o sankciji ako prihvate krivnju ili će morati u sudnicu.

Optužnica Bebiću stavlja na teret da je od 17. svibnja 2011. do 6. veljače 2012. u Hvaru i Splitu ostalim okrivljenicima, na njihovo traženje, omogućio da njihov boravak, kao i boravak drugih osoba u hvarskim hotelima podmiri Grad Hvar bez valjane osnove.

Bebić je neistinito pravdao fakture i davao naloge za njihovo plaćanje. Grad je oštećen za 38.887,93 kune.

Omrčen je, kao Županijski pročelnik za prosvjetu, tvrtki u kojoj je Petrić prokurist omogućio opremanje jedne škole u županiji. Bebić nam je u telefonskom razgovoru rekao da mu je savjest čista.

– U osam godina mojeg mandata državna je revizija dolazila svake godine i nije utvrdila nikakve nepravilnosti, baš kao ni Gradsko vijeće – rekao nam je Bebić.

Omrčen je rekao da ga je prijatelj Bebić pozvao u goste i nije dopustio da plati račun. O opremanju škole nije odlučivao, iako je Županija u svemu uštedjela 40 tisuća kuna.
Marko Didić
Foto: Arhiv CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 17:27