Od kupovnih kora, svježeg sira, malo vrhnja i svježe ribane buče napravite jelo za pamćenje koje možete ponijeti i na posao za marendu, a može poslužiti i kao odličan ručak uz salatu i čašu vina.
Recept donosi Dobra hrana.
Trebat će vam:
200 g svježeg sira
400 g ribane buče
100 ml kiselog vrhnja
1 jaje
100 g maslaca
2 žlice ulja
5 žlica mineralne vode
1 pakiranje kora za savijače
sol i papar
Priprema:
Pomiješajte sir, buču, jaje i vrhnje. Začinite soli i paprom. Pomiješajte otopljeni maslac, ulje i mineralnu vodu. Premažite dobivenom smjesom prvu koru, preklopite je drugom i premažite nadjevom od svježeg sira, buče, vrhnja i jaja.
Zarolajte u štrudlu i ponavljajte postupak dok vam ne ponestane sastojaka. Na kraju sve obilno premažite mješavinom maslaca i ulja, i pecite na 200 stupnjeva 30-ak minuta.