Visoke temperature najlakše je izdržavati u moru i debeloj hladovini, a ako i danas imate samo to u mislima, na Coolinarici smo pronašli jednostavan recept za ručak - tagliatelle od tikvica.
Dobro operite tikvice i razrežite ih po dužini na tri deblja dijela. Uzmite nožić za guljenje krumpira ili kore od jabuke i tanko uzdužno sijecite svaki dio s uže strane tikvice. Tikvice imaju onda oblik tagliatella.
U lonac s dosta vode stavite malo soli i kada voda zavrije, ubacite tikvice i kuhajte ih 1 do 2 minute. Dobro ih ocijedite. Rajčice razrežite na krupnije krugove kao i mozzarellu.
Uključite pećnicu na program s ventilatorom da vam hvata koricu.
U nisku posudu za pečenje, blago premazanu uljem, stavite tagliatelle od tikvica, a na vrh rajčice i mozzarellu tako da mozzarella bude između dva komada rajčice. Posolite, dodajte papar i parmezan.
Pecite nekoliko minuta dok ne uhvati lijepu hrskavu koricu. I to je to.
Servirajte uz obilatu salatu sezonskog povrća. Barem krastavaca i rajčica sad ima u izobilju... I uz čašu rashlađenog bijelog vina. U slast!
Sastojci za 2 osobe:
- - 2 tikvice s korom
- - 3 rajčice
- - 1 kugla mozzarelle ( 125 grama)
- - 50 grama Grana Padano (parmezana)
- - malo soli i papra