Rezanje torte na kriške, odnosno trokutove nepisano je pravilo, o kojem nam svjedoče sve rođendanske zabave, svadbe i slavlja na kojima se nalazimo i koja uključuju ovu slasticu na svom meniju, donosi Slobodna Dalmacija.
Ipak, ovakav način rezanja torte zapravo je netočan. "Točna" verzija rezanja torte je, vjerovali ili ne, skroz drugačija - a otkrio ju je znanstvenik Francis Galton 1906. godine, jer je htio produžiti vijek trajanja torti nakon njihovog rezanja.
Prema Galtonu, rezanje torte trebalo bi se započeti s dva poprečna presjeka duž cijele torte, po njezinoj sredini. Komad koji se nalazi između dvije polovice torte se zatim jede, a preostale polovice potrebno je spojiti i oko njih staviti elastičnu gumicu za domaćinstvo. Kada ponovno poželite komad torte, ponovno režete duž cijele torte te iz sredine vadite novi, svježi komad, pritom ponovno spajajući preostala četiri komada u manju tortu (koju ponovno "stisnete" novom elastičnom gumicom).
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....