Iako se uz kuhanje uvijek veže i eksperimentiranje, postoje i brojni kuharski trikovi koji bi vam mogli uvelike pojednostavniti i olakšati kuhanje.
Svaka osoba koja se s vremena na vrijeme nađe u kuhinji ima neku svoju tajnu kuhanja. Ili dvije, ili mnoge, ako pitate iskusne kuhare, otkriva boredpanda.com, a prenosi Slobodna Dalmacija.
Ovo su neke od najzanimljivijih:
1.Režete ljute papričice i ne želite kasnije nesretnu nezgodu u kupaonici (mokriti, mijenjati kontaktne leće i slično)? Kada je rezanje gotovo, utrljajte s rukama malo neutralnog ulja (biljnog), pa operite s malo sapuna za suđe. Kapsaicin , začinjena kemikalija u paprici, se veže s uljem, a zatim se sapun za posuđe brine za ulje na vašim rukama.
2. Nikad nisam pokušala miješati maslac i soja umak u istom jelu sve dok nisam bila u kasnim dvadesetima, ali nakon što sam to probala, brzo je postala jedna od mojih omiljenih kombinacija okusa. Izvrsna je u gotovo svakom slanom jelu. Posebno dobro djeluje s gljivama.
3. Kad režete brokulu ili cvjetaču, okrenite je naopako.
Zatim rotirajte dokrežete dio stabljike. Ovaj način je puno manje neuredan nego presjeći cvjetni dio s vrha. I dobijete jako lijepe cvjetiće
4. Prašak za pecivo na piletini daje ekstra hrskavu kožicu
5. Ako su vaša juha ili gulaš preslani, malo octa to obično uravnoteži, piše boredpanda.com.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....