StoryEditorOCM
GastroMALE TAJNE

Doznali smo najbolje kuharske trikove koji bi vam mogli uvelike pojednostavniti i olakšati kuhanje

Piše MOZAIK SD
28. veljače 2022. - 17:13

Iako se uz kuhanje uvijek veže i eksperimentiranje, postoje i brojni kuharski trikovi koji bi vam mogli uvelike pojednostavniti i olakšati kuhanje.

Svaka osoba koja se s vremena na vrijeme nađe u kuhinji ima neku svoju tajnu kuhanja. Ili dvije, ili mnoge, ako pitate iskusne kuhare, otkriva  boredpanda.com, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Ovo su neke od najzanimljivijih:

1.Režete ljute papričice i ne želite kasnije nesretnu nezgodu u kupaonici (mokriti, mijenjati kontaktne leće i slično)? Kada je rezanje gotovo, utrljajte s rukama malo neutralnog ulja (biljnog), pa operite s malo sapuna za suđe. Kapsaicin , začinjena kemikalija u paprici, se veže s uljem, a zatim se sapun za posuđe brine za ulje na vašim rukama.

image
Philippe Roy/AFP

2. Nikad nisam pokušala miješati maslac i soja umak u istom jelu sve dok nisam bila u kasnim dvadesetima, ali nakon što sam to probala, brzo je postala jedna od mojih omiljenih kombinacija okusa. Izvrsna je u gotovo svakom slanom jelu. Posebno dobro djeluje s gljivama.

3. Kad režete brokulu ili cvjetaču, okrenite je naopako.

image
Jo Iwasa/AFP

Zatim rotirajte dokrežete dio stabljike. Ovaj način je puno manje neuredan nego presjeći cvjetni dio s vrha. I dobijete jako lijepe cvjetiće

4. Prašak za pecivo na piletini daje ekstra hrskavu kožicu

image
Diana Miller/AFP

5. Ako su vaša juha ili gulaš preslani, malo octa to obično uravnoteži, piše boredpanda.com.

23. studeni 2024 01:09