StoryEditorOCM
GastroDOBRA IDEJA

Evo kako možete sačuvati mladi luk svježim tijekom cijele zime

Piše dv
29. ožujka 2024. - 08:24

Tijekom zime može biti teško održati svježinu povrća kojeg volimo, osobito onog koje često koristimo, poput luka jer teško ostaje svjež. Međutim postoji metoda koja može održati luk svježim i mnoge je iznenadila te je koriste u kuhinji svake godine.

Kako luk ne bi omekšao ili prerano niknuo, najbolje ga je čuvati u hermetički zatvorenoj posudi koja omogućuje cirkulaciju zraka. Za početak važno je izabrati kvalitetan, čvrsti luk i dobro ga očistiti i osušiti kako ne bi ostala vlaga. Luk razdvojite tako da svaki zamotate u papir ili ih stavite u mrežaste vrećice. Na ovaj način eventualno kvarenje jednog luka neće se proširiti na ostale.

Zamotajte luk u plastiku i držite ga na hladnom i suhom mjestu. Preporuka je u smočnici ili podrumu. Cilj je čuvati ga na stabilnoj i ne previše hladnoj temperaturi.

Krajnji rezultat je takav da je luk svjež, a juhe, variva i drugi zimski recepti imaju koristi od svježine, čvrstoće i okusa luka. Koristeći ovu metodu možete smanjiti otpad dok i dalje uživate u okusu svježeg luka u svojim zimskim obrocima.

28. travanj 2024 07:16