StoryEditorOCM
GastroGood Food radionica

Medene ruke napravile su medenjak Svetog Vlaha po recepturi iz 1902. godine

Piše DV
13. listopada 2022. - 13:06
Udruga deša i udruga Medene ruke u izradi medenjaka svetog Vlaha na radionici u sklopu Good Food festivalaUdruga Deša/

"Iii krenuli smo s prvim danom u okviru Good Food Festivala 2022. Prvu radionicu održale su naše prijateljice i suradnice iz Braniteljske zadruge "Medene ruke" iz Vukovara te nesebično podijelile tradicionalni recept za medenjake i to s kalupom našeg parca, Sv. Vlaha. Hvala Medene Ruke!" - zapisali iz udruge Deša nakon prve radionice u sklopu Good Food festivala održane danas u Lazaretima.

 

Za medenjake vam je potrebno:

7 žlica meda

7 žlica šećera

otopiti 1 žlicu masti

2 male žlice sode bikarbone

3 žumanjka

20 g cimeta

brašna po potrebi

 

Kalup su u ‘Medenim rukama‘ napravile baš za svetog vlaha, a priručni kalup možete napraviti od aluminijske folije. Ureze možete napraviti nožićem, a smjesu za ‘crtanje‘ obrisa Svetog Vlaha od cukara u prahu i vode.

29. travanj 2024 05:15