StoryEditorOCM
GastroJESEN NA OŽICU|

Morski gulaš s lignjama okusom podsjeća na kombinaciju pašticade i dobrog brudeta

Piše DH
8. listopada 2021. - 13:31

Nastasja Chiara Petrić podijelila  je recept za gulaš s lignjama i slanutkom koji lako možete prilagoditi svakom godišnjem dobu, donosi Dobra hrana. 

Trebat će vam:

oko 500 g lignji

1 veliki crveni luk

1 paprika

2 mrkve

5 češnja češnjaka

1 žličica suhog ružmarina

2 lovorova lista

1 konzerva nasjeckane rajčice

1 žlica reduciranog aceta balsamica

3 žlice kvasine

400 g skuhanog slanutka

4 suhe šljive bez koštica

2 žličice kapara

sol i papar

svježi peršinov list

maslinovo ulje

Priprema:

Na maslinovu ulju na laganoj vatri prodinstajte nasjeckani luk, papriku i mrkvu. Zatim protisnite češnjak, dodajte ružmarin i lovorov list, kratko zapecite pa stavite lignje narezane na tanke kolutiće, a krakove ostavite cijele. Kuhajte oko 10 minuta na laganoj vatri pa dodajte preostale namirnice: nasjeckanu rajčicu, aceto, kvasinu, kapare, isprani slanutak i šljive narezane na sitne kockice. Posolite i popaprite, ulijte oko dvije šalice vode i kuhajte na laganoj vatri oko 45 minuta. Na kraju dodajte još malo vode ako je pregusto, još kvasine po želji, začinite sitno nasjeckanim peršinom i servirajte toplo s maslinovim uljem.

24. travanj 2024 09:12