Stiglo nam je proljeće je, uskoro ćemo uskočiti u kupaće i krenuti na plažu pa se treba pripremiti i pripaziti na prehranu. Navečer se preporuča jesti laganu hranu kako bi se na plažu otišlo sa što boljom linijom.
Prelazak na salatu je dobra opcija, a da ne bude uvijek ista, evo nekoliko prijedloga kako je začiniti:
Preljev od meda i senfa:
Kako biste napravili ovaj preljev, umutite sastojke u zdjeli srednje veličine. Ovaj preljev čuvajte u hladnjaku do dva tjedna.
Sastojci:
1/4 šalice Dijon senfa
1/4 šalice maslinovog ulja
1/4 šalice običnog grčkog jogurta
3-4 žlice meda
1 limun, svježe iscijeđen
1/2 žličice sol
malo papra
Grčki preljev:
Iako je ovaj grčki preljev izvrstan uz gotovo svaku svježu vrtnu salatu, posebno je ukusan uz grčku salatu od tjestenine. Da biste ga napravili, stavite sve sastojke zajedno u bocu i promućkajte!
Sastojci:
3/4 šalice maslinovog ulja
6 žlica crnog vinskog octa
3 žličice sušenog origana
1 žličica češnjaka u prahu
1/2 žličice soli
Budući da u bočici nema ničega što bi se pokvarilo, ovaj preljev možete držati na polici nekoliko tjedana.
Talijanski preljev:
Jeste li ikada pronašli talijanski preljev koji nije pretrpan dodanim šećerima? Predlažemo ovaj recept kako biste ga mogli napraviti sami kod kuće!
Sastojci:
3/4 šalice maslinovog ulja
1/4 šalice crvenog vinskog octa
1 limun, svježe iscijeđen
1 žličica Dijon senfa
1 žličica talijanskog začina
1 režanj češnjaka, samljeven
1/2 žličice sol
malo papra
Ovaj preljev ima svježe iscijeđeni sok od limuna, pa biste ga vjerojatno trebali čuvati u hladnjaku do dva tjedna. Za upotrebu izvadite ga iz hladnjaka i pustite da se zagrije na sobnu temperaturu.
Još ideja potražite OVDJE.