StoryEditorOCM
GastroKULINARSKI SHOW RTL-a|

VEČERA ZA 5 Kontrolor leta koji četiri godine živi u Dubrovniku skuhao fenomenalnu večeru, a pogledajte kakve ocjene su mu dali ostali kandidati

Piše dv
19. listopada 2021. - 22:06

Večeras je u 'Večeri za 5 na selu' u Dubrovniku i okolici domaćin bio najmlađi kandidat tjedna, 27-godišnji kontrolor leta Matej. U Dubrovniku živi četiri četiri godini, a na početku emisije kazao je kako se nada da može pripremiti morski meni i bolje od rođenih Dubrovčana.

Matej je pripremio jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Termički raspašoj, glavnog jela jelo Riblja furtutma i deserta Voćni kuršlus, a gosti su naposljetku bili istinski oduševljeni i cjelokupnom večerom i domaćinom. Naime, atmosfera je bila sjajna, svi su se odlično zabavili, a sudeći po komentarima, dobro su se i najeli pa su ga gosti nagradili s maksimalnih 40 bodova, objavjeno je na RTL-u.

Prvo Matejevo jelo bila je viška pogača uz koju je poslužio sir. Ovo je jelo oduševilo Ivanu, a Priscila je otkrila kako nešto slično prave u Brazilu pa se osjećala kao da je došla doma. Svima se svidjelo predjelo, a za glavno jelo domaćin je poslužio brudet, što je goste ugodno iznenadilo.

Za desert je Matej poslužio Pavlove tortice. Domaćin je poželio da mu gosti za iznenađenje otpjevaju neku dalmatinsku pjesmu, ali prije toga svatko je dobio svoj balon s helijem, što je sve nasmijalo do suza.

Uslijedilo je ocjenjivanje, a Matej je za svoju večeru dobio četiri desetke zato što je oduševio i svojim jelima i gostoprimstvom.

Sutra kuha Brazilka Priscila, a hoće li pripremati specijalitete svoga kraja ili će se odlučiti za neki dubrovački recept - ne propustite pogledati u novoj epizodi 'Večere za 5 na selu' od 20.15 sati na RTL-u.

16. travanj 2024 06:28