Ljeto je, nitko ne želi prošetati plažom nešesan (o čemu je valjalo puno ranije voditi računa), pa vam donosimo jedan sjajan recept koji podržava užitak u jednom od najpopularnijih jela na svijetu, a ipak toliko ne deblja kao klasična - pizza.
MANJE GLUTENA
Riječ je o pizzi od pirovog brašna. Pir je žitarica poznata kao ‘prapšenica‘, a potječe iz Azije. Radi se o cjelovitoj žitarici, pa iz nje konzumenti dobivaju za probavu važna prehrambena vlakna. Inače je bogata manganom, fosforom i magnezijem. Što je najbolje, sva jela koja sadrže pšenično brašno mogu se uspješno pripremiti s onim od pira, koje sadrži puno manje glutena. Razlike u okusu gotovo nema. Pirovo brašno, osim toga, sadrži ljekovita nutrititivna svojstva koja će pomoći organizmu i kod problema s probavom.
PODLOGA SALSA
A evo i odličnog recepta za pizzu od pirovog brašna s kojim nećete pogriješiti. Za tijesto će vam trebati 2 kikare pirovog brašna, u koje ćete dodati 1 vrećicu suhog kvasca, 2 žlice maslinovog ulja, soli i tople vode. Možete dodati i jednu žličicu meda. Umijesite glatko tijesto, neka malo odstoji, najbolje na toplom. Razvaljajte tijesto na željenu veličinu i debljinu. Na tijesto složite što volite, ali podlogu svakako namažite salsom od pomadora.
Ono što se nama pokazalo jako ukusno, bilo je na salsu posložiti tikvice, papriku, mozzarellu i komadiće feta sira. Pecite pizzu na 200 C stupnjeva i ako čuvate liniju, nemojte je praviti češće od jednom tjedno jer je jako ukusna, a ipak je riječ o tjestenini. Dobar tek!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....