Ako niste od sarme, možda je sekeli gulaš recept za vašu sreću. Dobar recept svojevremeno je s nama podijelila ekipa iz nekadašnjeg kultnog zagrebačkog restorana Dva goluba i od tada ga često radimo upravo na ovaj način. Obavezni sastojci su svinjetina, kiseli kupus i slanina, a sve ostalo prilagodite vlastitom ukusu. Na kraju jelu uvijek možete dodati i žlicu kiselog vrhnja, donosi Dobra hrana.
Trebat će vam:
600 g svinjetine od vrata
100 g slanine
glavica luka
žličica soli
malo papra
žličica mljevene crvene paprike
600 g rezanog kiselog zelja
lovorov list
Priprema:
Na sjeckanom luku prodinstati slaninu, dodati meso narezano na komade, začiniti solju, paprom i dodati malo crvene paprike. Kad je na pola gotovo dodati kiselog zelja. Podliti povrtnim temeljcem i kuhati, odnosno dinstati. Po potrebi dodatno začiniti i dinstati dok meso i zelje ne omekšaju. Poslužiti uz palentu ili restani krumpir.