StoryEditorOCM
GastroGASTRO REFRESH

‘Vraća iz mrtvih‘: Sekeli gulaš ono je što vam treba nakon novogodišnjeg prejedanja

Piše dh
2. siječnja 2024. - 12:01

Ako niste od sarme, možda je sekeli gulaš recept za vašu sreću. Dobar recept svojevremeno je s nama podijelila ekipa iz nekadašnjeg kultnog zagrebačkog restorana Dva goluba i od tada ga često radimo upravo na ovaj način. Obavezni sastojci su svinjetina, kiseli kupus i slanina, a sve ostalo prilagodite vlastitom ukusu. Na kraju jelu uvijek možete dodati i žlicu kiselog vrhnja, donosi Dobra hrana.

Trebat će vam:

600 g svinjetine od vrata

100 g slanine

glavica luka

žličica soli

malo papra

žličica mljevene crvene paprike

600 g rezanog kiselog zelja

lovorov list

Priprema:

Na sjeckanom luku prodinstati slaninu, dodati meso narezano na komade, začiniti solju, paprom i dodati malo crvene paprike. Kad je na pola gotovo dodati kiselog zelja. Podliti povrtnim temeljcem i kuhati, odnosno dinstati. Po potrebi dodatno začiniti i dinstati dok meso i zelje ne omekšaju. Poslužiti uz palentu ili restani krumpir.

15. studeni 2024 13:32