U ovo predbožićno vrijeme i sezoni naračana, tko još nije probao, vrijeme je da se okuša u spravljanju arancina. Priprema je jednostavna. Kao i kod bruštulanih mijendula, važna je vježba i dobra procijena trenutka kad arancine maknuti s vatre.
Naranče bi trebale biti domaće, a svakako bi bile bolje one s debljom korom. Treba paziti da se naranče dobro operu i uredno ogule, a kora nareže na trakice iste debljine.
Po starinski, narančina kora se moči i do pet dana, ovisno o gorčini naranče. Za dovoljno slatke naranče dovoljni su dan, dva kako se kora ne bi raspala.
Za početnike, najbolje je krenuti s manjom količinom, otprilike 200 grama, jednako toliko cukara i kupica vode. Sve se to zajedno kuha u teći cca 22 centimetra širine dok ne ishlapi sva tekućina a cukar počne ponovno kristalizirati. Vruće arancine istresti na papir za pečenje i može se posuti s još cukara.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....