StoryEditorOCM
GastroZa refavanje

Za vikend ste jeli obilno i ne baš zdravo, želite se pročistiti i utješiti toplinom i okusom jedne fenomenalne juhe? Evo recepta kojega možete još večeras isprobati, neće vam biti žao

Piše M.P.
20. prosinca 2021. - 17:00

Ovo je vrijeme od juha i da ih kuhamo i jedemo svaki dan, nećemo pretjerati. Dapače!

Problem je što nam s juhama ponestane ideja, pa evo jedne svježe, s kojom možete već sada pripraviti "utješnu" večeru, toplu, mirisnu i krepku, nakon koje se možete nagraditi omiljenom serijom ili filmom i - večer ne može biti bolja...

Naravno da može biti i odličan prijedlog za sutrašnji ruak, recept pršti zdravim sastojcima, pravim saveznicima u zaštiti imuniteta, đumbirom, češnjakom, mrkvom i limunom, donsoi Slobodna Dalmacija.

image
Shutterstock


SASTOJCI:

50 g svježeg đumbira

3 češnja sitno rezanog češnjaka

25 cl bijelog vina

500 g mrkve, narezane na trake od 1 cm

2 žlice svježeg soka od limuna

50 g maslaca

1 žuti luk, mljeven

1,5 l juhe od povrća

papar

sol

mljeveni vlasac ili peršin za dekoraciju


PRIPREMA:

Rastopite maslac na srednjoj vatri u velikoj posudi. Dodajte luk, češnjak i đumbir i pirjajte oko 10-15 minuta.

Dodajte jušni temeljac, bijelo vino i mrkvu. Prokuhajte, a zatim smanjite na srednju toplinu.

Kuhajte, bez pokrivanja, oko 45 minuta, dok mrkva ne postane mekana.

Pomiješajte juhu i sve začinite sa limunovim sokom, solju i paprom, a ako ste ljubitelj curryja, dodajte i njega.

Juhu možete poslužiti toplu ili, tko voli, hladnu. 

08. studeni 2024 02:31