Ovo je vrijeme od juha i da ih kuhamo i jedemo svaki dan, nećemo pretjerati. Dapače!
Problem je što nam s juhama ponestane ideja, pa evo jedne svježe, s kojom možete već sada pripraviti "utješnu" večeru, toplu, mirisnu i krepku, nakon koje se možete nagraditi omiljenom serijom ili filmom i - večer ne može biti bolja...
Naravno da može biti i odličan prijedlog za sutrašnji ruak, recept pršti zdravim sastojcima, pravim saveznicima u zaštiti imuniteta, đumbirom, češnjakom, mrkvom i limunom, donsoi Slobodna Dalmacija.
SASTOJCI:
50 g svježeg đumbira
3 češnja sitno rezanog češnjaka
25 cl bijelog vina
500 g mrkve, narezane na trake od 1 cm
2 žlice svježeg soka od limuna
50 g maslaca
1 žuti luk, mljeven
1,5 l juhe od povrća
papar
sol
mljeveni vlasac ili peršin za dekoraciju
PRIPREMA:
Rastopite maslac na srednjoj vatri u velikoj posudi. Dodajte luk, češnjak i đumbir i pirjajte oko 10-15 minuta.
Dodajte jušni temeljac, bijelo vino i mrkvu. Prokuhajte, a zatim smanjite na srednju toplinu.
Kuhajte, bez pokrivanja, oko 45 minuta, dok mrkva ne postane mekana.
Pomiješajte juhu i sve začinite sa limunovim sokom, solju i paprom, a ako ste ljubitelj curryja, dodajte i njega.
Juhu možete poslužiti toplu ili, tko voli, hladnu.