StoryEditorOCM
Kućni ljubimciVelika sreća

Kakva prekrasna priča: pas koji je nestao prije više od godinu dana pronađen 2500 kilometara daleko od svog doma

Piše dv
22. prosinca 2022. - 18:15

U jednoj od onih divnih priča za djecu malena Dorothy, ne svojom voljom, napusti voljeni Kansas i završi u neobičnoj zemlji Oz. U našem svijetu, pas imena Zeppelin nestao je iz Kalifornije i završio u Kansasu. I dok se Dorothy jako želi vratiti u svoj dom, čini se kako Zeppelin nije bio pretjerano uznemiren onim što se dogodilo. Ili se možda samo tako čini, piše Jutarnji list.

Kako je završio baš tamo, nitko ne zna. Iz Kalifornije je nestao prije nešto više od godine dana. Do tada je ovaj trogodišnji mješanac njemačkog ovčara živio sa svojom obitelji u West Sacramentu. Udomljen je kao štene i dobio je ime po omiljenom bendu svojih vlasnika - Led Zeppelinima. Udomitelji su njime bili oduševljeni: prema svima je bio drag, ljude je obožavao, a u obitelj se lako uklopio.

No, u listopadu prošle godine izgubio mu se svaki trag. Vlasnici su ga posvuda tražili, no nitko ga nije vidio. Kao da je u zemlju propao. Obitelj je pretpostavila da se možda sprijateljio s nekim od radnika koji su u blizini imali gradilište i koji su mu redovito donosili poslastice. Možda je netko od njih zaključio kako pas nema vlasnika, pa ga je, nakon što je posao završen, poveo sa sobom.

No, što se zapravo dogodilo, ne zna se. Punih 14 mjeseci vlasnici o Zeppelinu nisu znali apsolutno ništa. Plakati koje su lijepili po stupovima odavno su se pretvorili u prah, postovi na društvenim mrežama su potonuli u arhive i svi su ga zaboravili. Onda je, potpuno neočekivano, zazvonio telefon. Veterinar s druge strane linije javio im se iz oko 2500 kilometara udaljenog Louisburga u Kansasu. Žena je dovela psa na očitanje mikročipa, nakon što joj se on došetao u vrt i legao da odmori. Njegovo ponašanje je bilo izrazito prijateljsko, pa je zaključila da bi mogao imati vlasnike. Bila je u pravu.

Njegovu je obitelj šokirala činjenica da je pronađen, a još i više to što je bio toliko daleko od njih. Kako je dospio tamo, ne zna se, no američki mediji su oduševljeni ovom pričom. Zeppelina na povratku doma, a trenutno putuje autom, čekaju dva iznenađenja: konferencija za medije i pomladak. Naime, nedugo prije nestanka Zeppelin se nježno družio s kujicom, koja je nakon njegova nestanka na svijet odnijela štence. Njegova obitelj zadržala je dva, pa će se Zeppelin prilično iznenaditi kad se vrati doma i vidi ih. Njegova vlasnica je sasvim sigurna da će biti oduševljen, jer voli pse i veoma je nježan prema njima.

Vratit će se doma taman prije Božića, jer put automobilom ipak traje. U ovom slučaju, nije bilo dovoljno lupiti srebrnim cipelicama pa da se, kao Dorothy, vrati doma. No, dom mu je sve bliže i sasvim je sigurno da se od njega više neće udaljavati.

23. travanj 2024 18:32