StoryEditorOCM
ModaStreet Food Festival

Anamarija Asanović na Bavarinu dubrovačkim mališanima otkrila kako biti savjesniji prema okolišu!

Piše DV
11. svibnja 2023. - 14:47

Nije nikakva tajna da su djeca naša budućnost, a isto tako nikada nisu premlada da nauče kako poštovati planet. Da recikliranje može biti zabavno i zanimljivo kroz igru, ovoga vikenda na dubrovačkom street food festivalu Bavarin još jednom je pokazala splitska modna dizajnerica Anamarija Asanović koja je kroz likovnu radionicu oslikavanja eko torbi brojnim dubrovačkim mališanima pokazala kako biti savjesniji prema okolišu!

Nova ‘bursa za u spenzu‘, sada već dobro poznat ‘IT modni dodatak Bavarina‘ još jednom se pokazala kao odlično platno za maštovita umjetnička djela. Kako nacrtati Dubrovnik? Kako flomasterima bojati omiljeno jelo? Odgovori su prekrasna mala umjetnička djela koje je dvadesetak polaznika Bavarin likovne radionice odnijelo svojim domovima i koje će moći koristiti za odlazak u trgovinu, na sportske aktivnosti, park ili kao spremište za omiljene igračke i slikovnice jer ova eko bursa ima nebrojeno opcija za korištenje. 

“Otkad sam bila mala, uvijek sam nešto šarala i stvarala svoj svijet. I doma imam jednu gospođicu koja uvijek radije bira crtež nego crtani film tako da sam neizmjerno sretna kada vidim da su radionice ovako dobro posjećene. Želja mi je djeci potaknuti maštu i pokazati im da još uvijek postoje igre koje nisu na ekranu”- istaknula je poznata dizajnerica Anamarija Asanović. 

Bio je ovo Anamarijin drugi posjet Bavarinu s obzirom na to da je njezina likovna radionica bila dupkom ispunjena i prošle godine u listopadu kada je Bavarin doživio svoju premijeru.  A da kreativni dubrovački malci odu svojim kućama punih ‘bursa‘ pobrinuo se partner i prijatelj ove likovne radionice - vodeći hrvatski lanac trgovina za buduće roditelje, bebe i djecu.

“Kroz naše poslovanje potičemo potencijale te kreativan i zdrav razvoj djece. Jamčimo potpunu uslugu, nudimo odlično savjetovanje te potpun izbor kvalitetnih i sigurnih proizvoda kojima želimo omogućiti sretno, sigurno i zaigrano djetinjstvo.” – poručili su iz BabyCenter Hrvatska, mnogima omiljene trgovine za čitavu obitelj. 

Nakon što je u rodnom Splitu osnovala i etablirala svoj modni brend "A_A Anamarija Asanović", kći nekadašnjeg nogometnog asa Aljoše Asanovića upustila se i u organizaciju kreativnih radionica. Osnovala je udrugu Traversha (na dalmatinskom dijalektu riječ za pregaču), u kojoj mnogima približava razne tehnike kao što su crtanje, kuhanje, šivanje i kreativni rad općenito. Upravo taj dio svog iznimno bogatog rada uvijek rado pokaže i na Bavarinu, dubrovačkom street food festivalu koji uz bogatu ponudu hrane i pića, nudi i izniman edukativni sadržaj od kojih je naglasak i na održivosti! 

Prenamjenom pakiranja i dajući starim predmetima novi život, ekipa Bavarina želi podsjetiti najmlađe da neovisno o uzrastu razumiju fraze: ‘smanji, ponovno koristi i recikliraj’. Kroz likovne i slikarske radionice – učenje može biti i zabavno! 

Sudeći po viđenom, na jugu Lijepe naše zahvaljujući ovim malim umjetnicima sprema se itekako kreativna i razigrana budućnost!

Bavarin i dalje ‘stanuje‘ u Lazaretima, a ovoga tjedna Dubrovčane i njihove goste mlada i talentirana Gina Damjanović i The GeeGee‘s (12.5.), jutarnji koncert Mije Dimšić očekuje ih u subotu (13.5.), a pratit će se i Eurosong na velikom video zidu nakon čega slijedi koncert majstora s mora – Kuzme&Shaka Zulu (13.5.). Da dubrovački festival ima finale kakvo zaslužuje pobrinut će se domaće snage – Silente koji će premijerno predstaviti i svoju novu pjevačicu (14.5.) Radno vrijeme festivala je svakim danom od podne do ponoći, a vikendom od 10 ujutro pa sve do ponoći. 

Sve novosti i pojedinosti programa Bavarina nastavite pratiti na društvenim mrežama, Instagramu i Facebooku.

29. travanj 2024 04:04