StoryEditorOCM
ModaDŽEMILA DILBEROVIĆ|

LELLA DESIGN ZA VATRENO LJETO Haljine koje grle i slave ženska tijela!

Piše DV
19. srpnja 2020. - 20:21
Sjajno, prozračno, moćno, vatreno i nadasve ženstveno - tako bi se mogla donekle opisati nova, ljetna kolekcija dubrovačke dizajnerice Džemile Dilberović i njezinog brenda Lella Design. Dubrovkinje je već odavno obožavaju, a s otvorenjem svog alteliera u Lazaretima, unatoč pandemiji, mjerama i novom načinu života, Lella haljine i dalje grle svako žensko tijelo, možda i čvršće nego ikad prije!
-Inspiriraju me detalji koji daju smisao svakoj odjevnoj kombinaciji, a inspiraciju pronalazim i u svakodnevnici, jer mi različite situacije i detalji mogu biti motiv da izradim nešto što smatram da bi bilo lijepo i profinjeno. Večernje toalete su sinonim za eleganciju, radim ih od profinjenih materijala, čipke koje su ukrašene perlama, cirikonima i perjem - priča nam Džemila, čiji su vječni potpis haljine holivudkskog 'zlatnog doba', koje su se prilagođavale ženi koja ih nosi, a ne obrnuto. One su te koje su dužne naglasiti sve najljepše akcente ženskog tijela, ali i karaktera žene koja je odabrala. Lella ne odustaje ni od cvjetnih motiva, uz posebne detalje poput volana, oversized rukava ili neizbježnih marama.



-Lepršave haljine cvjetnog dezena koje su postale svojevrsni proljetni hit, izrađene su od svile. Među trendovima su se zadržali i predimenzionirani rukavi, a ljeto su romantičnijim učinili i detalji poput volana jarkih ali i pastelnih boja, te naravno vrlo ženstveni krojevi. Modno ljeto vidim u lepršavim i prozračnim haljinama, sandalama s neobičnim potpeticama, jarkim bojama poput ružičaste, puno cvijeća i romantike, uz nezaobilazni must-have svakog ljeta, basic komada u svakom ženskom ormaru - bijeloj boji".



Nezaobilazni detalji, osim marame koja je možda i najveći retro ljetni hit, su i naočale te torbice, a Lella se za ovu kolekciju odlučila kombinirati svoje haljine s torbicama Furla te naočalama Michael Kors iz Borza Grupe, a posebnost njezine ljetne kolekcije je i njezin dječji dio.
-Dječju kolekciju dizajnerile smo Viktorija Bekić i ja. Viktorija nosi lepršavu ružičastu haljinu, romantičnog kroja s neizbježnim volanom, izrađenu od svile, kao svojevrsnu najavu dječje kolekcije za koju su udružile snage i dizajnerski nerv.
-Ono što je najvažnije jest da mi nosimo odjeću, a ne ona nas. Odjevni predmeti koje odabiremo moraju odražavati i naš karakter i životni stil - priča Džemila koja na 'crnoj listi' ima jedino uniformiranost. Zato je ova ljetna kolekcija skup materijala, uzoraka, krojeva i dodataka koji uzdižu lagano ljeto na razinu više, i slave ljepotu žene.
17. travanj 2024 08:57