StoryEditorOCM
ModaNAIL ART 2021.|

TEA PERIĆ BRDAR Umješnost i umjetnost na noktima i dalje me fasciniraju

Piše Piše: Lorita Vierda
16. ožujka 2021. - 18:45

Prije ili kasnije, dok promatrate ljude, na njima primijetite ruke. Jesu li snažne, mlitave, ženstvene ili zapuštene, a ono što prvo upada u oči su njegovani nokti, osobito na ženama. Ono što radi Tea Perić Brdar učinit će da nokte gledate na jedan posve drugi način, a to joj je priznao i međunarodni ocjenjivački sud na nedavnom natjecanju Nail Pro, kojeg su ove godine zajednički organizirale Hrvatska i Srbija i to u online verziji zbog pandemije, no ipak je održano, sa sudionicima iz brojnih zemalja svijeta, njih 74, uključujući i Teu koja se, ispričala nam je, prijavila u posljednji trenutak.

U zadnji tren


- Nikako se nisam mogla odmah odvažiti na sudjelovanje u natjecanju, sve sam mislila ma daj, što ćeš ti tamo, pa hoću, pa neću, i u zadnji tren sam se prijavila, i to u šest kategorija, od kojih je jedna najteža, najkompliciranija i najkreativnija, a i mora se ispoštovati mali milijun pravila. Zapravo, ta pravila se trebaju proučiti i dobro naučiti kako bi spriječili diskvalifikaciju i negativne bodove, a ja baš nisam imala kad proučavati, pa sam samo odlučila, upamtila i to je to!" - priča Tea koja je još uvijek u silnom uzbuđenju zbog rezultata. U tri kategorije osvojila je treće mjesto i šokirala se činjenicom da je točno sve što su joj prijateljice oduvijek govorile - ti to možeš i ti si najbolja!

image
OVA FOTKA IDE
Potpis:

I inače detaljan posao u ovoj je kategoriji iznjedrio fantastičan rezultat


-Ma kakvi rezultati, kao da sam ih očekivala! Prijava je išla u smislu nadogradnje, osobne i profesionalne, i svima sam pa i sebi rekla: nema veze, bit ćeš zadnja ili predzadnja, ali odradit ćeš to i vidjeti kako to sve skupa izgleda, puno naučiti i to je to. Kad su mi počeli čitati ime, ja sam samo počela vrištati i nisam stala u svim kategorijama!" - opisuje Tea zasad najveću nagradu koju je mogla dobiti - onu iz struke. Očigledna kreativka oduvijek je maštu i vještine uklapala u život kao hobi, a za nokte kao užu specijalizaciju odlučila se još dok su joj djeca bila mala.
-Tad sam živjela u Zagrebu i u toj mojoj zgradi bio je jedan nail salon, pa bih svaki dan tuda prolazila s kolicima i gledala taj njihov izlog i djevojke koje rade posao. Jako me je to sve fasciniralo i stoput sam promislila, pa mogla bih to i ja naučiti. I tako su uslijedile edukacije, njih dosad dvadesetak, djeca su odrasla, imala sam više vremena, pa na sebi i prijateljicama isprobavala sve i svašta, a odnedavno to radim i profesionalno. Natjecanje mi je bio veliki izazov, istovremeno sam se jako bojala i bila pod adrenalinom jer sam zaista htjela pokazati što znam. I eto, uspjela sam, a sad ćemo dalje, na višu razinu!" - priča Tea. A kako su krenule pripreme za natjecanje, tako je sve išlo ukrivo.

Priznanje struke

image
OVA FOTKA MOŽE
Potpis:

Dok je Tea odrađivala zadatke pozorno su je promatrali suci


-Ma čega sam se god dotakla, sve mi je pošlo naopako, materijal sam naručila dva dana ranije, a treba inače dosta vremena za upoznati se s materijalom i načinom rada, nije mi išla vježba na modelima, frizuru sam riješila u zadnji tren, eto jedino poster u toj kategoriji uspjela sam učiniti nešto ranije. Ideju o posteru smo realizirale kao tim fotografkinja Julija Dobrovolskaya, šminkerica Zorana Marčinko i Nika Benko Perić kao model. Nas 4 smo se izorganizirale, svaka dale svoj doprinos i trud, da bi osvajanje trećeg mjesta bilo zajednički rezultat, ne samo moj. Da nije bilo njih, ne bi bilo ni postera... I kad sam njega napravila, onda sam vidjela i ovu takozvanu najtežu kategoriju Five Style Sculptured u kojoj u određenom vremenu moram napraviti pet različitih oblika, a pravila oko vremena, materijala, načina i postotaka boja je dodataka milijun...Ta kategorija je koliko zanatska toliko i umjetnička, a sve oko tebe te ograničava, ali s njom i trećim mjestom dokazala sam i sebi i drugima da imam ono nešto, da mogu i moram ići naprijed. Osim pehara i nagrade, najveća nagrada mi je priznanje struke".

image
Tea Perić Brdar, natjecanje Nail Art


Kad je završila rad u svim kategorijama od sreće i ponosa nije joj trebalo više ništa, a iduće natjecanje na koje će se sigurno prijaviti proteći će, kaže Tea, jednako mahnito i u zadnji tren jer joj duge i detaljne pripreme baš i nisu drage. I Teina 16-godišnja kćer Nika također se natjecala kao najmlađa natjecateljica, a i inače pomaže mami u poslu i kaže Tea, dosta dobro joj ide. A stres je za Teu opuštajući element svega, zato su tu klijentice i dugogodišnje prijateljice i koje su je, priča nam, ohrabrivale i vjerovale u nju kad ni ona sama nije.
-Sve je to meni još neobično, ali sam ponosna na sebe jer sam to odradila vrhunski. Treća mjesta u kategorijama Stilletto Nail design, Five Style Sculptured i poster meni su velika čast, i stajati na tronu između 74 natjecatelja, to je više od nagrade. Sad mi je uzor Poljakinja koja je pobijedila i dobila titulu art mastera. Nema mi veće sreće nego kad nekoga razveselim svojim kreacijama u poslu, kad netko dođe nesretan jer ima izgrižene nokte, a ja to uspijem uljepšati pa osoba ode sretna, pa kud ćeš više!", priča Tea koja svaki dan prima čestitke. Njezin poster inspiriran glavnim likom filma 'Peti element' i famoznom rečenicom 'Leeloo Dallas multipass' postao je apsolutni hit natjecanja, a Teina kreativnost i umješnost sad je priznata i među nail art stručnjacima.

18. travanj 2024 11:36