StoryEditorOCM
Zabava‘DIM IZ RUKE‘

Buduća mama želi zabraniti svekrvi da dodiruje unuče ako je ranije pušila cigarete: ‘Očekujem da se svaki put otušira i promijeni odjeću‘

Piše M.P.
14. siječnja 2022. - 15:58

Teško je bliske ljude odgovoriti od njihovih loših navika. Upravo s tim muku muči jedna žena, koja se požalila redakciji časopisa 'Slate', a čiju priču prenosi portal missMAMA.

Naime, čitateljica spomenutog online časopisa više je puta pokušavala razgovarati sa svojom svekrvom, dugogodišnjom pušačicom. Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja, buduća majka zatražila je savjet kako objasniti svekrvi da ne može pušiti pa držati dijete, prenosi Slobodna Dalmacija.

U pismu napisanom kolumni 'Care and Feeling', anonimna mama je napisala kako već brine što će se dogoditi kada njezina svekrva dođe posjetiti bebu, koja uskoro dolazi na svijet.

- Ne brinem se zbog njezina pušenja pred mojim djetetom, već sam zabrinuta što će držati dijete kontaminiranim rukama od nikotina - objasnila je zabrinuta trudnica u pismu.

Prema Mayo klinici, 'dim iz ruke' je ostatak nikotina i kemikalija ostavljenih na unutarnjim površinama iz duhanskog dima.

Iz klinike Mayo potvrdili su da se ljudi izlažu tim kemikalijama dodirivanjem ili udisanjem zagađenih površina.

"Smatra se da ovaj ostatak reagira s ostalim zagađivačima u zatvorenim prostorima i tako stvara otrovnu mješavinu, uključujući spojeve koji uzrokuju rak, što predstavlja potencijalni zdravstveni rizik za nepušače, osobito za djecu", smatraju u klinici.

Žena i njezin suprug odlučili su pitati svekrvu, koju opisuju kao 'okorjelog pušača', da se otušira i promijeni odjeću svaki put prije nego dotakne dijete ako je prethodno pušila. 

- Ne želimo da se moja svekrva osjeća izopćeno i ne želimo joj povrijediti osjećaje - napisala je ona.

Neki čitatelji kolumne ne razumiju njezinu zabrinutost.

"Inzistirati na tuširanju i potpunoj promjeni odjeće čini mi se ekstremnim i opsesivnim.", napisala je jedna žena. "Ako je vaš cilj da svekrva nikad ne vidi vaše dijete, nastavite s ovim", poručila joj je druga korisnica, prenosi missMAMA.

17. travanj 2024 22:09