StoryEditorOCM
ZabavaCULLEN‘S SISTER ČEDO JE NAŠE ‘MALE IZ GRADA‘:

Od svih imena bendova jedino Kulenova seka nije bila zauzeta. Jedva čekam doći s bendom i zapjevati u Gradu!

Piše Lorita Vierda
21. studenog 2022. - 11:36

Nakon uspješnog izdavanja prvog singla "Svijet za mene" bend Cullen´s Sister, pod okriljem diskografske kuće Croatia Records, kao najavu svog prvog albuma "Retrogradni Merkur" objavljuje drugi single pod nazivom "Gledam prema vrhu". I sve to bila bi još samo jedna obična vijest da jedina i prva djevojka u ovom alternativnom rock bendu i njegova osnivačica nije naša Dubrovkinja Anica Šarić. Njezin smo glas slušali u brojnim nastupima ali i na radio postajama, pa kad je život odveo u Zagreb, dohvatila se onoga što najviše voli - pjevanja. Nakon razdoblja u riječkom bendu, Anica se udobno smjestila u bend Cullen‘s Sister i tamo već podobro praši. U pripremi je prvi album naziva ‘Retrogradni Merkur‘, a prije par dana izbacili su i drugi singl ‘Gledam prema vrhu‘, čiji spot je imao i premijeru na CMC-u. I eto prilike za proćakulati s Anicom koja jurca od jedne obaveze do druge, balansira između troje djece, i svih njihovih već standardnih viroza, i bilo joj je očito malo jer se upustila i u pjevačku avanturu što podrazumijeva konstantan rad, probe, nastupe i izbacivanje dobrog materijala.

image

Cullen‘s Sister, bend u kojem se uspješno skrasila Dubrovkinja Anica Šarić

Karlo Pavlić

Tek sam sad skužila da se ustvari zovete kulenova seka, otkud to?

-Sudbinski slučajno. Prijateljima smo se na jednoj večeri žalili kako su sva imena za bend koja nam padnu na pamet zauzeta. Prijatelj je u ruci držao kulenovu seku i iz zezancije rekao: Evo, kulenova seka sigurno nije zauzeta. Komentirali smo kako na engleskom sve bolje zvuči pa sam ja rekla Cullen‘s sister i tako je ostalo. Svjetski zvuči, a naše domaće. I tako je ime i ostalo."

image

Cullen‘s Sister, bend u kojem se uspješno skrasila Dubrovkinja Anica Šarić

Karlo Pavlić

Kako ste se uopce sastavili?

-Darel Bavčar i ja smo svirali zajedno u jednom riječkom rock bendu, a Cullen‘s sister smo osnovali 2020. kad smo shvatili da imamo slične glazbene ideje. Napisali smo 10-ak pjesama koje smo željeli izdati kao album i krenuli smo proaktivno raditi da to i ostvarimo. Udružili smo se s Olegom Colnagom kojemu se jako svidio materijal i odlučio ga je producirati. S njim smo razvili jedno predivno prijateljstvo, pa prvenstveno možemo reći da smo prijatelji, a tek onda suradnici. U potpunosti se razumijemo i prekrasno je imati nekoga tko našu zamišljenu ideju i zvuk ne mijenja već ih dovede na još višu razinu. Imamo odličnu ekipu stalnih suradnika koji sviraju s nama, a koje ćemo vam predstaviti s vremenom, dok sve stvari sjednu na svoje mjesto."

izbacili ste spot, tko ga je radio, a i pjesmu?

-Spot za naš drugi single Gledam prema vrhu je izašao 11.11 u izdanju Croatia Recordsa. Radio ga je Dominik Belančić, a snimali smo na dvije lokacije u Zagrebu, Leon Gym-u i Glazbenoj kući. Darel je napisao glazbu, a ja tekst i vokalne linije. Bubnjeve je odsvirao Hrvoje Dizdar. U spotu su i Joško Širinić na basu te Jakov Skender na gitari. Produkciju i mix potpisuje Oleg Colnago. Pjesma je inspirirana osobnim iskustvom i pričama osoba koje se bore s raznim preprekama u životu, vlastitim nesigurnostima, izazovima, bolestima, a koje ne odustaju i ne daju da ih to porazi. Opisuje put do spoznaje o vlastitoj snazi, ljubavi prema sebi i mogućnosti pretvaranja svega negativnog u motivaciju za uspjeh. Nadam se da će biti motivirajuća za sve jer se svi mi s nečim u životu borimo. Za naš vizualni identitet zaslužna je stilistica Kristina Deranja, Tereza Palić/Glow Cut koja je zadužena za make up te fotograf Karlo Pavlić. Podržali su nas Reil cosmetics, Pinocchio`s Gin House, I do weddings, Glow Cut, Leon GYM i ProFightStore. Snimanje je prošlo u ugodnoj i opuštenoj atmosferi s odličnom ekipom, a meni osobno je bilo jako zanimljivo preuzeti glumačku/sportsku ulogu u priči spota. Imala sam upalu mišića iduća 3 dana, ali vrijedilo je. Samo snimanje me potaknulo na treniranje kickboxinga i nastavljam s treninzima čim se oporavim od ozljede noge."

Što kažu doma, stigneš li sve, kako teče dan...

-Jedva sve stižem. Iskreno, ne bih ti znala reći kako. Mislim da se sve majke mogu s tim poistovjetiti. Premalo je sati u danu, ali mislim da je jako bitno naći vremena za ono u što vjeruješ i čemu se želiš posvetiti. Kad si sretan i zadovoljan onim što radiš i djeca to vide. Vide da su potrebna odricanja i upornost, ali da se vrijedi potruditi jer sebi možeš reći, napravio sam sve što sam mogao, dao sam sve od sebe, pa čak i ako ne uspiješ. Sve su to neke važne životne lekcije koje ih želim naučiti. Imam podršku predivnih prijatelja i obitelji, a moja čudesna majka doputuje u Zagreb da mi pomogne s djecom kad god imam obaveze par dana, kao što je sad npr.bilo snimanje spota po cijeli dan 2 dana. "

image

Cullen‘s Sister, bend u kojem se uspješno skrasila Dubrovkinja Anica Šarić

Karlo Pavlić

Koji su planovi benda, imate li zakazane svirke, album, kad-što-kako...

-Album "Retrogradni Merkur" izlazi 2023.u izdanju Croatia Recordsa, a dotad ćemo izbaciiti još koji novi singl i spot. Svirke su u planu, a trenutno smo u fazi vježbanja s obzirom da je tehnički dosta zahtjevno zbog brojnih efekata koje koristimo i želimo da uživo sve zvuči još bolje nego na snimci. "

Zagreb-Dubrovnik, kako to ide, koliko puta godišnje uspiješ, ako ikako, doći, svirke i klinci, obaveza puno...

-U Dubrovnik, nažalost, stignem 2 puta godišnje, jer sam zbog svojih i dječjih obaveza rastegnuta kao žvaka. Kad sam tu iskoristim vrijeme da posjetim obitelj i prijatelje, da se kvalitetno podružimo. Nadam se da će u budućnosti to moći biti češće, a i da ću doći ne samo privatno već i s bendom jer će mi najveći gust biti zapjevati u svom gradu."

25. lipanj 2024 21:26