StoryEditorOCM
ZabavaDALEKA OBALA

Okončana nagađanja, sve se zna: kultni splitski bend svirat će na dočeku Vatrenih! Pjevač uzbuđeno otkriva: Mislio sam da me netko zafrkava, očekujte pravu ludnicu!

Piše Ivana Kapetanović
15. prosinca 2022. - 19:25

Zrakoplov s hrvatskim nogometnim reprezentativcima, službenim stožerom i vodstvom sletjet će, prema informacijama koje su Jutarnjem listu potvrđene iz HNS-a, u Zračnu luku "Franjo Tuđman" u nedjelju u 17.10 sati, a nakon toga će biti organiziran doček Vatrenih na Trgu bana Jelačića.

Što se glazbenog dijela programa tiče, Vatrene očekuje spektakularan doček, a svirat će kultni splitski bend Daleka obala.

Naravno, odmah smo nazvali Jakšu Jordesa, frontmena Daleke obale, koji nije krio svoje uzbuđenje. 

“Vijest je izvanredna. Ne možemo vjerovati! Cili bend i ja smo vrlo vrlo uzbuđeni!! S tolikim žarom nisam osjetio do sada da želimo svirati nešto. Dolaze Vatreni, uvijek smo vjerni, a još ako budu treći, pa najjači smo na svitu! Jučer su me zvali iz HNS-a i pitali je li Daleka obala slobodna.

Nisam mogao vjerovati, mislio sam da me netko zafrkava. Dogovorili smo se da ćemo odsvirati. Pripremamo se tako da se skupljamo preko cijele države jer je svak na svom dijelu Hrvatske i uspjet ćemo doći. Očekivat mogu ludnicu. Kad naš narod izađe podržat Vatrene, pa to će bit luuuudniiiicaaaaa. Ovome se stvarno stvarno nisam nadao.

Ovo je jedna od ljepših stvari koja mi se dogodila u profesionalnom muzičkom životu. Daleka jedva čeka izać na stage i razvalit. Svirat ćemo Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj, 14 palmi, Marica zna i Noć je prekrasna, ove pjesme minimalno, točnu minutažu još ne znamo. 

O prvenstvu mislim da su naši bili divni, da su se borili srčano, da su stvarno pokazali što je hrvatski narod i kako smo jaki i kako možemo napraviti sve što poželimo. Dali su nadu u sve. Prva liga, svaka im čast. Nije bitan toliko rezultat, koliko ovo šta su napravili do sada, to je čudo!” rekao nam je iskreno Jakša Jordes koji jedva čeka izaći na stage pred ovolikim brojem ljudi. 

image
Paun Paunovic/Cropix

Osim Daleke obale, nastupat će i Jura Stublić i Film, Prljavo Kazalište, Dalmatino, Zaprešić Boys, Opća opasnost i Slavonia bend.

Službenu himnu Republike Hrvatske otpjevat će Klapa Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj".

"Hrvatski nogometni savez u ime nogometne reprezentacije zahvaljuje Vladi RH, Gradu Zagrebu, MUP-u, izvođačima te svima uključenima u organizaciju svečanog dočeka na iskazanoj dobroj volji, trudu i angažmanu kako bi događaj protekao onako kako igrači i navijači hrvatske reprezentacije zaslužuju", poručili su iz HNS-a. 

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u srijedu je novinarima rekao neke pojedinosti dočeka, ali tijekom dana je održan sastanak predstavnika Grada, organizatora HNS-a i HRT-a na Prisavlju o organizaciji dočeka. Međutim, budući da se u organizaciju dočeka uključila i Vlada, i u četvrtak bi se trebao održati sastanak u Banskim dvorima na kojem će se utvrditi pojedinosti.

- Jutros smo se čuli s Hrvatskim nogometnim savezom (HNS), reprezentacija bi trebala sletjeti u nedjelju između 15 i 17 sati, u svakom slučaju popodne, i po tome ćemo raditi doček. Još se igra i utakmica za treće mjesto u subotu, tako da se nadam još jednoj brončanoj medalji kao 1998., kada sam i sam bio na toj utakmici. Što se tiče dočeka reprezentacije, sada se rade sigurnosni protokoli i druge stvari koje se komuniciraju HNS-om, Vladom, MUP-om i resornim ministarstvima - izjavio je Tomašević.

image
Paun Paunovic/Cropix

U četvrtak će se na HRT-u održati novi sastanak i vjerojatno će se znati nešto više pojedinosti oko organizacije dočeka i izvođača, kao i protokola, osiguranja, trase te hoće li, kako je to uobičajeno u takvim prigodama, u zagrebačkoj zračnoj luci također biti organiziran neki prigodni kraći doček ili će se igrači i vodstvo HNS-a odmah uputiti prema Trgu bana Jelačića.

Čim se doznalo kako će se doček Vatrenih umjesto u ponedjeljak na Trgu bana Jelačića organizirati već u nedjelju u kasnim poslijepodnevnim satima, na HRT-u je sazvan hitan sastanak jer se baš ništa ne želi prepustiti slučaju. Zagrebačka policija, koja već ima iskustva s osiguranjima dočeka Vatrenih - 16. srpnja 2018. godine na Trgu ih je dočekalo 120.000 ljudi, a na trasi i oko pola milijuna navijača - od sutra će operativno razrađivati plan osiguranja u suradnji s HNS-om.

Kako doznaje Jutarnji, Vatreni će u nedjelju do Trga putovati istom trasom kao 2018. godine, samo se ovoga puta zbog vremenskih uvjeta neće voziti u autobusu otvorenog tipa.

image
/Slobodna Dalmacija

Očekuje se da bi na osiguranju moglo biti angažirano više stotina policajaca i da bi zagrebačkim policajcima na ispomoć mogli doći kolege iz susjednih uprava. Osim osiguranja u zračnoj luci i trase kojom će se kretati reprezentativci, a koja još nije poznata, za policiju je najveći izazov osiguranje Trga i sprječavanje bilo kakvih incidenata. Gradske službe već su uklonile ukrase s istočne strane Trga postavljene za Advent, a kućice na zapadnoj strani će ostati jer se ekran postavlja istočnije od njih, pojasnio je gradonačelnik Tomašević. Upravo će na istočnoj strani Trga biti postavljena i pozornica na koju se će uspesti hrvatski reprezentativci.

image
Paun Paunovic/Cropix

Marija Nemčić, ravnateljica Programa HRT-a, na ovom specijalnom televizijskom projektu uposlit će, kako smo doznali, svoje najbolje ljude, a publika u ostalim gradovima Lijepe Naše koja neće moći biti u prilici uživo dočekati i pozdraviti naše sportske junake program na Trgu moći će pratiti u izravnom prijenosu HTV-a. Kako neslužbeno doznajemo, na sastanku održanom na zagrebačkom Prisavlju na kojem su uz ljude s HRT-a nazočili i zaposlenici zagrebačkog Gradskog poglavarstva, članovi sportske redakcije HTV-a te HNS-a, odlučeno je da će HRT svoj televizijski signal ustupiti i ostalim televizijskim kućama.

image
Bozo Radic/cropix/

Stjepan Balog iz Sportske redakcije HTV-a je voditelj televizijskog projekta dočeka za koji se očekuje da na HTV 1 starta u nedjelju u 16.45 sati. Istodobno će se na HTV 2 prikazivati utakmica finala Sp-a. HTV će TV kamerama pokrivati kompletno događanje od dolaska na aerodrom do zbivanja na Trgu, a jedna TV kamera bit će i u autobusu koji će naše reprezentativce voziti do centra Zagreba, piše Jutarnji list.

Vatreni će u subotu u 16 sati igrati utakmicu za treće mjesto protiv ekipe koja će izgubiti u susretu između Francuske i Maroka.

28. travanj 2024 06:17