StoryEditorOCM
ZabavaDrugi vikend Gradskih uličnih igara

Poleta nije falilo, a ni glasnog navijanja: Vrijeme pomazilo natjecatelje, zaigrala se lastika kraj Orlanda, pucaši se povukli pod Sponzu

Piše DV
11. ožujka 2023. - 15:36

Nakon prošlotjednog svečanog otvorenja, Gradske ulične igre nastavljene su danas uz nove izazove. Na red su ove subote došle zahtjevne discipline, lastika i puce, a igrači i navijači brzo su oživjeli ‘terene‘ ispred Crkve svetog Vlaha i pod voltima Sponze...

Sutra je Iza Roka na rasporedu graničar, pa sudionicima iz gradskih ekipa neće manjkati prilike za pokazivanje sportskih umijeća i kondicije.

image
Božo Radić/Cropix

Nogotenis, američki basket, graničar, žmurica, puce, frnje, crna kraljica, lastika, treseta i alka...sve je to na rasporedu, nešto je već odigrano, nešto tek predstoji, a cilj je zajednički. Potaknuti međukvartovski rivalitet i nostalgiju prema djetinjstvu, ali i oživjeti povijesnu jezgru, vratiti građane na ulice grada, educirati i inspirirati djecu i mlade, te stare igre oteti zaboravu.

Kao rezultat cijele manifestacije organizatori žele izvući „starce na ulice“ i započeti priče o tome kako je bilo nekada te što se i kako se nekada igralo na našim ulicama.

- Želimo da naši raseljeni građani napokon sretnu svoje stare susjede, poznanike, prijatelje iz djetinjstva, druže se, dobro zabave, a sekundarno je eventualno pobjediti - kažu organizatori, ljudi dobre volje i entuzijasti kroz Udrugu Divertimenat.

02. lipanj 2024 16:27